facebook-pixel Organizeaza o petrecere pentru copii | Brazi Craciun . net Blog

Ghidul complet pentru organizarea unei petreceri pentru copii

12-02-2021

Ghidul complet pentru organizarea unei petreceri pentru copii

Zilele de naștere ale copiilor sunt un eveniment deosebit în fiecare casă, bănuiesc că această zi specială este mult așteptată și de sărbătorit, deoarece va fi în centrul atenție toată ziua. Indiferent că împlinește 2 ani sau 17 ani, ziua lui de naștere este la fel de importantă. În zilele noastre, nu este suficientă o mică petrecere doar cu câteva baloane, un tort, cadouri și câțiva prieteni și rude, așa cum organizau părinții noștri zilele noastre de naștere. âCel puțin în cazul meu, aniversarea zilei mele de naștere era un prilej bun ca prietenii de familie și rudele să se întâlnească și să povestească, iar eu eram și nu prea în centrul atenției. Trebuie să te avertizez planificarea petrecerii propriului copil este un amestec de distracție, emoție, muncă grea și stres! Este cu totul altceva când cineva o organizează în locul tău. Dar ești dispusă să plătești un organizator de evenimente? Când te hotărăști să o faci singură, este posibil să te simți copleșită și să nu știi de unde să începi. Asta da provocare! Dar amintește-ți că efortul tău face ca evenimentul să fie deosebit de special și unic.

1.Locația.

Mulți părinți aleg să organizeze petrecerile pentru copii lor la locurile de joacă special amenajate pentru ei. Aleg această variantă deoarece este o alternativă mai convenabilă, nu neapărat ca preț, ci pentru a nu deranja și murdări casa, le este mai comod să aleagă această variantă. Dacă nu vrei să organizezi petrecerea într-un astfel de loc, o poți organiza chiar la tine acasă. În acest fel poți economisi niște bănuți. Petrecerea poate să aibă loc în living sau dacă timpul îți permite, în curtea casei. La final să fii pregătită să începi curățenia. Sigur găsești pe cineva să te ajute.

2.Tema petrecerii.

ghid-petrecerea-copilului-decor Partea aceasta este ușoară și de aici se dă startul distracției. Ca orice copil, sunt sigură că îndrăgește un personaj din desenele animate. Și posibil să te fi uitat împreună cu el la Frozen de vreo 30 de ori, ai ajuns deja să știi toate replicile din film sau la desene cu Spider Man, Ben 10 și lista poate continua. Până la urmă tot răul spre bine. Nu te-ai uitat degeaba de atâtea ori. Alege tema petrecerii de preferințele celui mic. Dacă alegi ceva ce îndrăgește, este deja bucuros și mulțumit.

3.Decorul.

ghid-petrecerea-copilului-tema-petrecerii Partea această este floare la ureche! Deoarece decorul are legătură cu tema petrecerii, iar dacă ai ales-o deja, această etapă este ca și rezolvată. Trebuie doar să dai câteva click-uri pe Internet și vei găsi baloane din latex cu personajele îndrăgite de cei mici, figurine, statuete, jucării din pluș. Să nu uiți de confetti, pălării pentru petrecere, farfurii, pahare de carton și veselă, care sunt convinsă că există și în varianta cu personajul respectiv. Dacă este posibil, copii se pot purta costume cu personajele din acel desen sau film animat. În cazul în care nu mai găsești să cumperi, poți improviza chiar tu un costum!

4.Invitații.

ghid-petrecerea-copilului-invitati Știu că este tentant să inviți la petrecere mulți copii, deoarece ai anumite obligații față de părinții lor sau îți sunt prieteni apropiați sau rude, dar nu în toate cazul copii voștri se înțeleg la fel de bine precum voi. De aceea, te sfătuiesc să inviți doar prietenii lui cu care se înțelege și se joacă frumos. Ideal ar fi să îl întrebi chiar pe copilul tău pe cine vrea să invite, astfel scad șansele supărărilor și ale plânsetelor. Un mic sfat, dacă omite pe cineva, îl poți întreba „Nu vrei să o inviți și pe Daria?”, iar în funcție de răspuns vei știi dacă mai adaugi pe cineva pe listă. Sau încearcă să îi schimbi părerea sărbătoritului despre acel copilaș.

5.Invitațiile.

ghid-petrecerea-copilului-invitatii Fie că le trimiți prin email, mesaj sau efectiv invitații tipărite, te sfătuiesc să le trimiți din timp. Toată lumea să se poată organiza și participa la acest eveniment special. Ar fi neplăcut ca cel mai bun prieten al copilului tău să nu poate veni să sărbătorească împreună. Pentru a avea un control asupra haosului care se va crea inevitabil, te sfătuiesc să scrii în invitații și programul desfășurării petrecerii, dar și locația. Astfel invitații vin și pleacă în jurul orelor stabilite de tine. Dacă aloci pentru fiecare activitate un interval orar, totul va fi mult mai organizat și tu vei știi tot timpul ce ai de făcut, altfel te vei panica și posibil să uiți amănunte importante. Nu vrem să se întâmple așa ceva. Tot la această etapă, trebuie să vezi ce vârste au copii și să nu îi inviți fix la ora în care au somnul de după amiază. Riști să fie nervoși, nemulțumiți și să înceapă să plângă. De aceea, este cel mai potrivit să îi inviți între orele 13-15. Dacă nu ești sigură, discută cu părinții și alegi împreună o oră potrivită pentru toți micuții voștri.

6.Meniul.

ghid-petrecerea-copilului-meniuri Ca la orice petrecere, mâncarea are un rol foarte important. Deoarece este vorba despre o petrecere pentru copii, alege felurile lor preferate de mâncare. Pentru a evita situații în care unii copii nu pot servi mâncarea pe care ai pregătit-o, poți întreba fiecare părinte dacă copilul sau copii lor au alergii sau intoleranțe la anumite alimente. Poți alege să faci sendvișuri mici și să tai pâinea, cașcavalul, șunca sau ce alte ingrediente dorești în diferite forme distractive sau să așezi mâncarea în forma unor animăluțe sau personaje din desenele animate. Găsești multe tutoriale pe Internet, tot de acolo te poți inspira și găsești și o mulțime de forme pe care le poți folosi ulterior și la fursecuri. Și la acest capitol poți să îi ceri părerea copilului. În cazul în care nu ai timp să pregătești chiar tu mâncarea, poți angaja o firmă de catering să te ajute.

7.Tort și dulciuri.

ghid-petrecerea-copilului-tort Tortul este unul dintre elementele centrale de la orice petrecere! Decorul trotului poate să fie în concordanță cu tema petrecerii. Nu îți face griji! Aproape toate cofetăriile fac personaje din desene animate din marțipan. Dacă te simți aventuroasă, poți coace chiar tu tortul, înarmează-te cu nervi din oțel și muultă răbdare. Trebuie să fii atentă când comanzi tortul sau dacă îl coci tu, la blat și la umplutură. Totrul trebuie să fie delicios, nu doar aspectuos. Eu ți-aș sugera două umpluturi: una cu ciocolată, știm cu toții că este preferata celor mici, dar și al celor mari; și o umplutură cu fructe și cremă de iaurt. Și în acest caz, poți să îl implici pe micuțul tău, dar cam 99% dintre copii aleg ciocolata. Îți spun din experiență. De altfel, poți avea la petrecere și un candy-bar cu ciocolățele, brioșe, mini-tartă și să nu uităm de fructe. Poți așeza dulciurile în tot felul de recipiente și borcane interesante. Sfatul meu este să așezi candy-barul după ce copii au servit mâncarea. Dacă vor lua cu asalt candy-barul înainte de masă, te asigur că ai pregătit mâncarea degeaba. Știi și tu ce se întâmplă când copilul mănâncă dulciuri înainte de masă.

8.Băuturi.

ghid-petrecerea-copilului-bauturi Deoarece este vorba despre o petrecere la care sunt invitați copii, îți sugerez să eviți băuturile carbogazoase. Îți sugerezi să servești sucuri naturale, fresh-uri făcute de tine, ceaiuri și apă plată. Pentru a evita neplăceri, copii au tendința să verse paharele, poți cumpăra căni cu capac din plastic cu pai. Și în acest capitol poți găsi astfel de căni cu personajul temei petrecerii. Ți-am spus că tema petrecerii este etapa cea mai grea! Nu ai vrut să mă crezi. La finalul petrecerii, fiecare copil poate să ia respectiva cana acasă. Nu ai ce face cu 20 de căni identice.

9.Divertisment.

ghid-complet-petrecerea-copilului-clovn Copii trebuie ținuți ocupați și să aibă activitate tot timpul. Pentru a-ți lua de pe umeri această greutate, îți recomand să apelezi la specialiști, de exemplu: un magician, un clovn. Copii se vor distra pe cinste. În plus, poți chema și un make-up artist să le deseneze tatuaje temporare sau să le picteze ce vor ei pe față. Vor fi foarte încântați. Bonus! Dacă copii vor veni îmbrăcați în costume, pictura pe fața le va completa costumația.

10.Jocuri interactive.

Deoarece magicianul, clovnul și make-up artistul nu vor sta pe toată durata petrecerii, trebuie să te gândești și ce fel de jocuri se vor juca. Micuții voștri au o energie cât avem noi pentru 3 zile, dar tu știi acest lucru mai bine decât mine. Să îți dau exemple de jocuri interactive: dacă alegi să organizezi petrecerea la tine acasă și timpul îți permite să o organizezi în curte, micuții pot juca jocul „Căutarea comorii”, poți ascunde printre flori, aranjamentele din curte sau chiar și prin casă dulciuri și jucării. La asemenea joc aș participa și eu! Alte idei de jocuri: nisip kinetic, plastilină, puzzel-uri, cuburi. Bineînțeles, păpușile, jucăriile de pluș, mașinuțele și mingile nu trebuie să lipsească. Să nu uităm de jocurile copilăriei noastre, care după părerea mea sunt nemuritoare: Telefonul fără fir; Baba-Oarba; Țară, țară vrem ostași; Săritul coardei și Șotron. Dar trebuie să ții cont și de vârsta copilului tău și cum îi place lui să se joace. Mai am de adăugat ceva, poți organiza diferite ateliere, de exemplu: de desenat, de pictat sau oricare altă activitate pe care o alegi tu. O altă idee interesantă ar fi o pinata.

11.Muzică.

ghid-petrecerea-copilului-dans De la nicio petrecere nu trebuie să lipsească muzica. Alege un play-list împreună cu copilul tău. Trebuie să ai grijă ca acele melodii să nu conțină cuvinte vulgare. Copii vor dansa și în acest fel își mai consumă energia. Să nu uităm faptul că micuții dansează într-un stil aparte, iar acele momente vor fi delicioase și foarte amuzante. Să nu uităm de karaoke! Copii pot cânta karaoke, va fi un moment memorabil sau poate găsim următorul mare mega-star!

12.Goody-bag.

ghid-petrecerea-copilului-goody-bag Termenul provine din limba engleză și înseamnă o plăsuță cu bunătăți pentru invitați. Se dă la finalul petrecerii fiecărui invitat când se pregătesc să meargă acasă. În goody-bag poți să pui prăjiturele, dulciuri, fructe, jucării mici sau creioane sau cariorci de colorat. Dacă vrei să duci acest ultim pas la un alt nivel, poți personaliza aceste goody-baguri în funcție de preferințele fiecărui copil. Vor fi foarte încântați de această mică atenție.

Siguranța întâi de toate.

ghid-petrecerea-copilului-siguranta-animale Indiferent de locația unde va avea loc petrecerea, trebuie să elimini pericolele. Trebuie să iei în calcul obiectele grele care se pot răsturna peste ei, obiectele ascuțite, margini ascuțite, scări, balcoane, uși care dau în stradă sau camere tehnice. Chiar dacă sunt supravegheați tot timpul de un adult, trebuie să te asiguri că ai eliminat majoritatea pericolelor. Trebuie să le explici copiilor unde au voie să meargă și unde nu. Pentru a fi sigură, nu uita să încui ușile camerelor unde nu trebuie să intre și să iei cheile. De asemenea, dacă dețineți animale de companie, încercați să le băgați în altă încăpere. Știu că animalul este obișnuit cu copii, dar când sunt mulți, situația poate degenera. Există posibilitatea ca pisicile sau câinii să devină agresivi deoarece se sperie de copii, aceștia vor vrea să se joace cu ele, îi vor trage de coada, de lăbuțe și animalele pot riposta. Vor crede că vor să le rănească. Cel mai bine este să eviți astfel de situații.

Ce cadouri primește copilul tău?

ghid-petrecerea-cadouri Cel mai clasic cadou pe care un copil îl primește sunt jucăriile și dulciurile. Sunt cea mai sigură și rapidă opțiune. Inclusiv noi suntem vinovați de cumpărarea acestor cadouri. Dacă nu vrei să primească doar jucării și 5 kg de dulciuri, le poți spune părinților ce să cumpere. De exemplu: cărți, echipament sportiv sau haine. În cazul în care vrei să primească cadou haine, să nu uiți să le spui părinților ce mărimi poartă. Sunt convinsă că părinții nu vor avea nimic împotrivă, ba din contră, se vor bucura pentru vor cumpăra ceea ce micuțul tău are nevoie. Te sfătuiesc să nu lași copilul să deschidă cadourile de față cu invitații, deoarece copii sunt invidioși și poate vor să îi ia cadoul. Sigur se vor auzi plânsete și strigăte până pe cealaltă stradă.

Ce faceți voi în timp ce micuții se distrează?

ghid-petrecerea-copilului-mancare-adulti Dacă ai apelat la o firmă de catering, poți comanda tot de la ei platouri cu friptură, brânzeturi, garnituri sau aperitive și pentru cei mari. Dacă ai ales să gătești tu, o poți ruga pe mama ta, o mătușă, verișoară sau prietenă să te ajute să prepari ceva rapid și gustos. Eu îți recomand să faci friptură cu cartofi la cuptor și legume. Pui totul într-o singură tavă cu folie de aluminiu, 200 de grade, 1 oră și ai pregătit o masă delicioasă! Cuptorul este câteodată cel mai mare ajutor din bucătărie. Mai ai opțiunea de a comanda pizza, dar cu siguranță și cei mici vor ori să mănânce. Bărbații se pot delecta cu o degustare de vinuri sau băuturi și cu un joc de cărți, table sau rummy. Un mic sfat, încercați să nu îi lăsați prea mult singuri că sigur vor dezbate subiectul politicii și vor ieși scântei. Nu vreți să stricați prietenii, nu-i așa?

Amintiri. Amintiri. Amintiri.

ghid-petrecerea-copilului-albumfoto Până la urmă fotografiile sunt călătorii în timp. Poți crea un album foto special doar cu poze de la aniversarea copilului, iar sub fiecare poți scrie ce s-a întâmplat, ce pozne a făcut, de ce a plâns. Așa vei vedea cum s-a schimbat de la an la an. Și ai și un videoclip cu cele mai frumoase momente ale petrecerii. Când va crește mare, va aprecia acest album și toate filmările, îl va răsfoi cu melancolie și va revedea aceste filmări cu drag. Peste ani și ani, când copilul tău va avea un iubit sau o iubită, le poți arăta aceste filmări și poze. Sigur se va emoționa. Poate chiar începeți o nouă tradiție de familie! Sper că acest ghid ți-a fost de ajutor să organizezi cea mai cool petrecere pentru copilul tău drag. Dacă urmezi toți acești pași, nu ai cum să dai greș. Sunt convinsă că micuții voștri se vor distra de minune, iar adulți se vor bucura și ei de petrecerea celui mic. Dacă îl implici și pe el în organizarea petrecerii, va fi și mai mulțumit și fericit. Totul va ieși pe placul lui.  Până la urmă el este în centrul atenției întreaga zi.

Un răspuns la „Ghidul complet pentru organizarea unei petreceri pentru copii”

  1. Gabriela spune:

    Foarte folositor articolul!

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns