facebook-pixel 24 Idei de petreceri pentru copii
idei-petrecere-copii

24 Idei de petreceri pentru copii

23-03-2021

Pentru fiecare părinte, ziua de naștere a copilului este o ocazie specială pe care dorește să o transforme în ceva memorabil, în ceva care va rămâne în amintirea copilului pentru mult timp.

Pentru aceasta, părinții fac, de obicei, tot posibilul pentru ca petrecerea să fie una distractivă și captivantă și să aducă un mare zâmbet pe fața copilului, respectiv multă bucurie în sufletul invitaților.

Există nenumărate activități în care copiii pot fi implicați atunci când participă la o petrecere, numeroase accesorii de petrecere pe care le poți folosi pentru a crea o atmosferă plăcută, însă este important cum vei reuși să îmbini în mod armonios aceste idei de activități cu articole pentru petrecere potrivite pentru ca petrecerea să fie una reușită din toate punctele de vedere.

Dacă ești unul dintre părinții care urmează să planifice petrecerea pe care copilul o dorește cu atâta ardoare, te vor ajuta cu siguranță informațiile de mai jos, acest articol prezentând 23 Idei de petreceri pentru copii.

Nu uita că o petrecere reușită nu este neapărat o petrecere extrem de scumpă, ci una în care vei reuși să îmbini armonios cele mai simple, dar în același timp atractive idei pentru a pune distracția la loc de cinste.

Bineînțeles, este indicat să ții seama înainte de toate de vârsta pe care o are copilul tău, dar și de vârsta medie a invitaților, pentru ca activitățile desfășurate să se potrivească nivelului lor.

1.Pălărie specială de petrecere

Poți planifica o petrecere în care fiecare copil să poarte o pălărie care îl va face unic. În funcție de pălărie purtată, copiii vor avea și ținutele adaptate, iar diversitatea creată va fi cu siguranță una interesantă.

2.Petrecere muzicală

petrecre-copii-tema-muzicala; tort-cu-note-muzicale

Această idee de petrecere poate fi atractivă pentru copiii de orice vârstă, dar mai ales pentru cei mai mici. Alege o serie de cântece pe diverse ritmuri muzicale și lasă-i pe micuți să se bucure de dans sau să fredoneze versuri.

Poți face invitațiile pentru petrecere acasă, cu ajutorul copilului, invitații pe care puteți desena fie instrumente muzicale, fie note muzicale.

Jocuri precum statuia muzicală merg foarte bine la o astfel de petrecere, iar instrumentele muzicale pot fi cadourile ideale sau accesorii pentru petrecere distractive pentru oricine.

Chiar și tortul poate lua forma unui instrument muzical.

3.Tortul special, vedeta petrecerii

Cu siguranță tortul este cel mai așteptat moment dintr-o petrecere pentru copii.

Poți face ca acest moment să fie și mai atractiv dacă alegi să faci din tortul de la petrecere o vedetă: alege o anumită culoare, un animal preferat de copil, animația preferată acestuia pe baza căreia să construiești povestea petrecerii.

4.Baloane, baloane, baloane...

Da, la petrecerile pentru copii este plin de baloane, fie că este vorba despre baloane în toate culorile posibile, fie că este vorba despre alegerea unor culori care să reprezinte preferințele copiilor sau tematica petrecerii.

Dar dacă pe lângă aceste baloane ar mai fi și o ploaie de baloane de săpun? Potrivite pentru copiii de mai multe vârste, acestea aduc cu siguranță multă distracție în jurul micuților care fie suflă să creeze baloane, fie aleargă să le prindă.

Poți chiar să închiriezi o mașină de baloane sau să soliciți serviciile unui artist în domeniu care poate face o demonstrație cu baloane de săpun uriașe pe cinste.

Tot în această tematică poți include și foliile cu bule sau o baie pe cinste într-o piscină gonflabilă plină cu bile de plastic colorate.

5.Jucăria de pluș preferată

jucarie-de-plus

Poți solicita fiecărui invitat să își aducă jucăria de pluș preferată la petrecere și apoi să îi implici în diverse activități.

Nu numai că pot să își manifeste dorința de a împărți cu ceilalți, dar poți să le propui un atelier de pictură în care să redea imaginea plușului preferat, să facă scenete de teatru în care să își implice micii prieteni de pluș sau altele asemenea.

La final, recompensa va fi pe măsură: fiecare copil va primi pentru prietenul său de pluș un nou prieten care să-i țină companie.

6.Strălucire, multă strălucire

picttura-pe-fata-copii

Îți poți transforma camera de zi în care va avea loc petrecerea într-un loc interesant adăugând niște stickere sau autocolante strălucitoare, o lumină stroboscopică și becuri în diverse culori.

Pentru a-i implica într-o activitate la fel de strălucitoare, le poți propune copiilor să își picteze între ei fețele în culori cu sclipici.

Poți propune dinainte invitaților ca și cadourile pe care le aduc să aibă ceva strălucitor, iar copiii să aibă la ei diverse accesorii petrecere strălucitoare și astfel poți fi sigur că aceasta va fi petrecerea care le va lua tuturor ochii.

7.Petrecere „mud run”

petrecere-copii-in-noroi; distractie-copii

Să nu ai niciun dubiu că dacă organizezi o petrecere cu distracție „noroioasă” pentru copilul tău și prietenii lui, aceasta nu va fi una reușită.

Amintește-ți că fiecărui copil îi place să se joace în noroi, să se distreze în bălți atunci când plouă.

Într-un spațiu deschis, poți instala obstacole pe care copiii trebuie să le depășească, îi poți lăsa să alerge prin noroi sau să se tăvălească.

Se vor simți liberi, iar la final îi poți lăsa să se bată cu apă pentru a-ți mai curăța din murdăria de pe ei ca să nu mai ai mult de lucru.

8.Tema junglei

O petrecere cu tematica junglei este întotdeauna un succes pentru copiii de toate vârstele.

Le poți cere copiilor să vină îmbrăcați în costume care reprezintă diverse animale, să aibă alimente în formă de animale sau chiar să facă fursecuri în formă de aluat ajutați de părinți și chiar să creeze o mini grădină zoologică.

Poți organiza și un pic joc sau un atelier despre animale. Pui întrebări de tipul „Cine este regele junglei?” sau să picteze postere cu animale.

Copiilor li se pot distribui măști de hârtie pentru animale pentru a le purta.

9.Spectacol de păpuși sau spectacol de magie

magician-la-petrecere-copii

Poți lua în considerare angajarea unui clovn sau a unui magician local pentru a organiza un spectacol pentru copii în acest sens.

Cu siguranță trucurile magicienilor îi vor captiva pe cei mici și poți chiar să îi pui și pe ei să încerce să facă diverse trucuri pentru a-i păcăli pe ceilalți.

Un spectacol de păpuși se poate dovedi, de asemenea, foarte distractiv pentru copii, mai ales dacă îi pui să intre în pielea unor personaje din povești.

Poți chiat tu împreună cu familia ta sau părinții invitaților să faceți acest spectacol cu păpuși.

Aveți nevoie de o cutie mai mare, câteva jucării de pluș și o poveste interesantă, poate chiar una educativă de tipul „De ce trebuie să mă spăl pe dinți?”.

Sigur micuții vor savura fiecare moment al spectacolului.

10.Ghici cine sunt?

O petrecere costumată nu are cum să dea greș niciodată. Copiii pot veni îmbrăcați în personajul lor preferat de desene animate, într-un super-erou sau într-un personaj preferat din cărțile de povești.

Îi poți implica într-un joc cu întrebări pentru a ghici identitatea fiecărui invitat sau pot fi jucate jocuri de rol diverse între personajele create.

Nu uita să anunți oaspeții din timp să își pregătească costumele!

11.Vânătoarea de comori

vanatoare-de-comori

Vânătorile de comori sunt întotdeauna câștigătoare în ceea ce privește ideile de petreceri pentru copii.

Acestea pot fi extrem de palpitante, numai că este nevoie să acorzi atenție lucrurilor pe care le vei ascunde.

Încearcă să creezi indicii ascunse, astfel încât să mesajul transmis să fie codat corespunzător.

De exemplu, mesajul poate lua forma unei poezii puse într-o sticlă. Împarte copiii în grupuri și lasă-i să se întreacă într-un joc de „cine găsește primul comoara îngropată”.

Nu uita să pregătești indicii adecvate vârstei și traseul să nu fie unul prea greu de rezolvat.

12.Pescuitul premiilor

joc-pescuit-copii

Petrecerile sunt și mai atractive dacă nu este vorba doar despre oferit, ci și despre câștigat. Antrenează invitații într-un concurs de câștigat premii și vor fi bucuroși, cu siguranță.

Colectează premii mici precum markere colorate, radiere în diverse forme, jucării mici, articole de petrecere cărora să le atașezi agrafe uriașe care pot fi prinse cu undița.

Iazul de pește” în care sunt premiile pot fi o cutie mare sau covorul din sufragerie. Fiecare copil primește o undiță cu un magnet în capăt și are liber la pescuit cât mai multe premii.

Încearcă să faci mai multe activități care să aibă aceeași temă pentru ca invitații să aibă șansa de a câștiga mai multe premii.

13.Petrecere meșteșugărească

Poți pune la dispoziția copiilor obiecte precum vase, farfurii de plastic, tricouri, genți sau materiale precum culori pentru realizare de afișe, autocolante, lipici, pensule, diverse accesorii pentru petrecere etc.

Cu toate acestea, invitații pot realiza diverse produse finisate cu mâna lor, obiecte pe care la final le pot lua acasă.

14.Cum se face ciocolata?

atelier-de-ciocolata-copii; activitati-distractive-copii

Majorității copiilor le place nu numai să mănânce dulciuri, dar și să facă delicii diverse.

Le poți garanta distracția alegând arome și forme de ciocolată pe care copiii o pot topi și prelucra turnându-le în forme diverse, astfel încât să își dezvolte creativitatea.

De asemenea, aceștia se pot arăta creativi în timp ce decorează sau împachetează formele din ciocolată obținute în diferite moduri.

Cei mici vor adora această activitate interesantă și plină de creativitate și foarte dulce.

Ar fi indicat ca această activitate să fie făcută după ce micuții au luat masa.

La final, produsele obținute pot fi luate acasă pentru a fi oferite celor dragi sau pentru a le mânca mai târziu, în momentele de răsfăț.

15.Petrecerea-circ sau petrecerea-carnaval

O petrecere cu tematică de circ este foarte plăcută pentru copii, mai ales dacă aceasta imită foarte bine un spectacol de circ ca la carte.

Poți stabili intrarea pe bază de bilet simbolic și poți avea în vedere cabinele de limonadă, cutiile de popcorn, vată de zahăr, pahare și farfurii cu buline, iar ca atmosfera de circ să fie completă, obligatoriu să angajezi un clovn care să-i distreze pe copii.

În același sens, poți crea o atmosferă festivă de carnaval în curte unde să instalezi mai multe mese cu specific variat: tatuaje, vopsit pe față, stand pentru hotdog sau burgeri, stand cu jocuri precum aruncarea inelelor pe sticle, un teren de mini-golf, joc de stivuit sau altele asemenea care pot crea atmosfera autentică de carnaval.

16.Petrecere la cort

copii-cu-cortul

Ideea de petrecere la cort se potrivește mai ales acolo unde este vorba despre băieți cu vârsta trecută de cinci-șase ani.

Ce poți face? Ridică mai multe corturi într-un spațiu deschis și cheamă invitații să participe la o serie de activități interesante în aer liber.

Poți duce copiii într-o plimbare de aventură în care aceștia pot colecta pietre interesante, frunze ale diverselor specii de arbori sau pot explora natura îndeaproape.

Seara le poți face un foc de tabără în jurul căruia pot depăna amintiri sau pot asculta poveștile preferate.

Oricum ar fi, distracția este garantată cu astfel de idei.

17.Petrecerea curcubeului>

O extravaganță multicoloră cu baloane colorate, tort curcubeu, stație de vopsire în culorile curcubeului, acadele colorate...nu ar fi aceasta o idee minunată pentru o petrecere-curcubeu care va încânta nu numai privirile invitaților, dar le va oferi și șansa de a-și crea cele mai colorate amintiri?

Este foarte clar că se vor distra de minune și vor avea și prilejul de a învăța cum să combine culorile și ce culori interesante vor obține dacă amestecă mai multe nunanțe.

De asemenea, copiii pot fi implicați în activități care implică multe culori: confecționarea de brățări colorate, realizarea de picturi ș.a.

18.Petrecerea-Lego

Lego este în prezent unul dintre cele mai populare jocuri printre copiii de toate vârstele.

Partea atractivă este că poți folosi piesele lego pentru diverse niveluri: le poți da copiilor de construit turnuri din Lego pe care apoi tot ei să le doboare cu mașini de jucărie cu telecomandă sau cu o minge, poți face jocuri de ghicit construcții sau îi poți antrena într-un joc de construcție a unui decor pe o anumită temă.

Destule idei de construit, așa-i?

19.Petrecerea pompierilor

Antrenarea copiilor în jocuri care implică activități din diverse profesii este întotdeauna o metodă de succes.

Copiilor le place să joace roluri în viața de zi cu zi, iar ideea de a participa la o petrecere cu pompieri în care ei înșiși să fie actorii principali este, cu siguranță, inedită.

Distracția poate veni astfel din activități distractive care implică jocul cu apă, realizarea unor camioane de pompieri din cutii de carton, jocuri de aruncare a inelului de hidrant sau multe altele.

20.Petrecere cu tematică sportivă

O petrecere cu tematică sportivă nu are cum să fie altfel decât antrenantă.

Le poți sugera invitaților să se îmbrace în echipamentul sportiv preferat sau să poarte ceva care reprezintă sportivul preferat ori chiar să se deghizeze în acesta, urmând să îi fie ghicită încercarea de deghizare de către ceilalți.

Micii sportivi pot fi implicați cu ușurință și mare bucurie în activități sportive diverse, cum ar fi curse de mașinuțe, mini golf, fotbal sau altele.

De asemenea, poți folosi cutii de carton sau alte accesorii pentru a crea o cursă de obstacole, câștigătorii beneficiind de premii diverse.

Poți organiza jocuri în echipă, cum ar fi curse de alergat în trei picioare, curse de predat ștafeta sau diverse curse în care copiii își pot demonstra dibăcia în a ține un obiect pe cap, a sta cât mai drepți fără a vărsa apa, fără a sparge oul și altele asemenea.

21.Petrecerea dragonului sau cowboy party

La o petrecere în care dragonul este vedeta, copiii se pot îmbrăca în dragoni, fetele pot fi prințesele salvate de cavalerii cu săbii sau pot fi jucate diverse jocuri de rol.

Tot în tematica deghizării, dacă ți se pare potrivită organizarea unei petreceri de cowboy, poți organiza curse de echitație sau plimbări de rodeo unde copiii pot purta pălării de cowboy, bandane și cizme.

Sau să facă o scenetă din Vestul Sălbatic? Sigur au văzut filme și desene animate pe această temă, așa că un spectacol de improvizație mi se pare genial! Tu ce părere ai?

Invită-i în aventură și permite-le să fie eroi pentru o zi.

22.Petrecere cu tematică de film

petrecere-copii-cu-filme

O experiență a cinematografului este întotdeauna binevenită. Poți organiza o proiecție a filmului preferat de majoritatea sau o proiecție a unor fragmente de filme pe care aceștia trebuie să le ghicească.

Dacă sunt curioși de fragmentele văzute, pot organiza pe viitor câte o seară de film în care le pot vedea pe rând.

Dacă vremea permite, realizează aceste întâlniri seara, în aer liber – o să fie și mai fascinant.

Pui pe jos câteva perne pufoase și pături. Sigur cei mici se vor bucura.

Și nu uita că la orice film o gustare „de cinema” precum popcornul prinde bine.

23.Petrecere în pijamale

Poți găzdui o petrecere de noapte sau o petrecere în pijamale pentru copii, unde invitații pot rămâne peste noapte.

Chiar dacă nu este indicat ca aceștia să rămână treji toată noaptea, cu siguranță se vor distra dacă vor sta până seara târziu să joace diverse jocuri, să facă o seară de film sau pur și simplu să povestească până adorm.

24.Petrecerea savanților

experimente-stiintifice-copii; distractie-pentru-copii

Invită-i pe oaspeții copilului tău să se distreze prin realizarea unor proiecte științifice. Chiar dacă ideea nu pare distractivă la prima vedere, experimentele științifice ușoare pot fi extrem de atractive și interesante pentru copii.

Dacă ai șansa, documentează-te temeinic înainte din diverse cărți sau din videoclipurile de pe internet sau chiar poți angaja un profesionist care să-i învețe pe copii câteva proiecte Do It Yourself.

Aceste idei pot fi aplicate cu succes la orice petrecere pentru copii, însă nu uita că trebuie să ții seama de câteva aspecte înainte de a pune un plan în aplicare.

Este foarte important să îți planifici mai întâi bugetul pe care îl ai disponibil, apoi să alegi o temă care s-ar potrivi petrecerii în funcție de vârsta medie pe care o au invitații, dar și de preferințele pe care le au aceștia, să alegi articole petrecere potrivite și să încerci să creezi prin îmbinarea acestora o atmosferă unică.

Apoi devine mai ușor să alegi locația, invitațiile, mâncarea și ideile de jocuri pentru o petrecere plină de distracție.

Este posibil să organizezi o petrecere cu jocuri plăcute, invitații frumoase și decorațiuni alese și fără să cheltuiești mult – ai nevoie doar de creativitate și suficient de multă imaginație.

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns