
Cum să alegi muzica pentru petrecere
11-02-2021
Fiecare persoană are un gust diferit în materie de muzică. O melodie potrivită îți poate influența starea de spirit și chiar percepția experienței tale şi amintirile de la petrecere. Din acest motiv, coloana sonoră aleasă la organizarea unui eveniment este un factor fundamental.
Fie că este vorba de muzică de fundal subtilă la o conferință sau de rock'n'roll pentru o petrecere, alegerea corectă a melodiilor pentru petrecere este esențială pentru a face experiența unică.
Nu toate evenimentele sunt la fel și nu trebuie să îndeplinești întotdeauna aceleași obiective atunci când alegi muzica și să o folosești în timpul aceloraşi momente. Din acest motiv, credem că fiecare eveniment ar trebui să aibă muzică personalizată.
Deci, cum alegi o muzică de fundal care să se potrivească perfect la un eveniment? În această postare îţi arătăm câteva exemple care te pot ajuta să îţi personalizezi evenimentul cu muzică astfel încât să îl faci o experiență de neuitat.
La acest tip de eveniment, muzică ar trebui să fie întotdeauna în fundal, dar nu trebuie neglijată, pentru că ea este cea care contribuie la crearea unei atmosfere de comunicare și concentrare, împachetând evenimentul într-o atmosferă de liniște și ajutând oaspeţii să se bucure de eveniment.
Muzică instrumentală cu ritmuri medii, nu clasice, s-ar potrivi foarte bine în pauzele și în cafenelele evenimentelor corporative.
De asemenea, este foarte important să ai grijă de volumul care trebuie să fie adecvat pentru a nu distorsiona experiența și a fura lumina reflectoarelor evenimentului în sine.
Degeaba alegi cele mai bune accesorii de petrecere dacă nu ţii cont de aceste informaţii.
Muzică pentru evenimente sociale
În cazul unui eveniment social, primul lucru de luat în considerare este tipul de persoane care urmează să participe și ce tip de eveniment este.
Gama de opțiuni în aceste cazuri este foarte largă, deci este esențial să identifici caracteristicile evenimentului pentru a putea alege corect tipul de muzică care îl va însufleți.
Imaginează-ţi că sărbătoreşti un brunch cu cei mai apropiați prieteni pentru a anunța sosirea unui copil.
Acest act devine un eveniment plin de bucurie, felicitări, apropiere și jubilare.
Muzica trebuie să rămână în fundal pentru a nu fura cele mai importante momente pentru viitorii părinţi, așa că o opțiune bună ar fi muzica de fundal cu un ritm fericit și melodii proaspete care denotă vitalitate.
Evita ca la aceste evenimente să foloseşti melodii triste, balade sau melodii foarte ritmate, cu versuri recitate aşa cum sunt cele rap.
Poţi alege cele mai bune decoraţiuni de petrecere, dacă muzica nu este cea potrivită totul va rămâne palid în urmă.
O altă situație complet diferită, de exemplu, poate fi o licitație. În acest caz, muzica de fundal ar trebui să fie moale, permițând participanților să nu fie distraşi și să se concentreze asupra obiectelor licitate.
Muzică ar trebui să apeleze la calm și seninătate, pentru care ar trebui alese piese calme și armonioase care să favorizeze concentrarea participanților.
Nu toate evenimentele sociale ar trebui să pună muzica în fundal. Gândeşte-te la o petrecere, cum ar fi o zi de naștere sau o aniversare.
Petrecerile de acest tip trebuie să aibă muzică la un volum mai mare, cu ritmuri mediu-ridicate și tematice în funcție de gusturile participanților și ale gazdei.
Deși le-am menționat anterior, petrecerile merită să fie luate în considerare de la sine datorită diversității mari pe care o pot prezenta.
Tema specială a fiecărei petreceri determină muzică care trebuie aleasă pentru ocazie. Poate varia de la muzică clasică la house, şi chiar genuri precum K-pop. Depinde și de cine va participa la petrecere.
Considerăm că ar trebui să mizezi întotdeauna pe organizarea firelor muzicale în playlisturi, și să nu laşi nimic „RANDOM”, alegând când va fi pusă fiecare melodie, respectând criterii diferite, astfel încât lista făcută să se potrivească perfect ritmului petrecerii fără ca cineva să fie conștient de asta și astfel toată lumea, inclusiv gazda, să se poată bucura de petrecere.
În plus, bine aleasă, muzica poate crea senzații diferite în public. Cel mai reprezentativ exemplu este muzica tensionată care este utilizată cu câteva secunde înainte de a anunța persoana premiată.
Ceremoniile de premiere sunt foarte diverse, şi tot atât de multe fire muzicale diferite își au locul, în funcție de caracteristicile fiecărei ceremonii.
La aceste evenimente, imnurile nu pot lipsi, mai ales în cele la care participă diferite țări.
Muzică la evenimentele sportive ar trebui să fie puternică pentru a crea o atmosferă de emoție. În acest caz, marile hituri rock sunt întotdeauna o opțiune bună, deoarece sunt pline de energie și sunt cunoscute de marea majoritate a telespectatorilor.
Cu ele vei obține un eveniment fantastic pentru ca toată lumea să se bucure. Și apropo, nu uita să incluzi „We Will Rock You” și „We Are The Champions” la momentul potrivit.
Dar dacă ai în continuare îndoieli cu privire la care ar fi muzica ideală pentru acel eveniment special, ia legătura cu un specialist, deoarece te va ajuta cu plăcere să proiectezi o experiență muzicală personalizată pentru fiecare ocazie.
În plus, specialiştii îţi pot oferi tot ce ai nevoie pentru ca evenimentul să fie unic și de neuitat pentru toți participanții.
Depinde foarte mult de tipul de ceremonie. În cazul sărbătorilor religioase, clasicii care au umplut spații spirituale de zeci de ani sunt folosiți, de obicei de un cor sau de o formație cu instrumente cu coarde.
Acestea găzduiesc de obicei printre repertoriile lor teme de muzică clasică cunoscute sau necunoscute, dar și versiuni acustice ale cântecelor actuale care, cântate de către muzicieni experimentați (din biserică sau aleși de miri), animă non-strident diferitele momente ale ceremoniei.
La sărbătorile civile, muzica este mai puțin limitată și apare sub diferite forme. Angajarea unei formații, înregistrată sau nu într-un gen muzical, este opțiunea pe care o recomandăm cel mai mult.
Acestea reinterpretează adesea cântecele preferate ale cuplului, multe dintre ele alese tocmai pentru ocazie și conferă o sclipire specială, în general potrivită pentru un eveniment care se dorește a fi incitant și solemn.
În acest caz, vocea este unul dintre cele mai importante „instrumente” și există mai multă varietate în restul instrumentelor, deoarece unele instrumente de percuție și suflare apar mai frecvent, multe dintre ele în scopuri specifice, cum ar fi sunetele muzicale specifice muzicii celtice, jazz, blues sau rock.
În timpul cocktail-ului, îţi recomandăm să foloseşti muzică de fundal, fie cu o trupă live, fie cu piese care sună în întreaga locație.
Tot în timpul petrecerii, atâta timp cât oaspeții nu sunt de muzica aceasta va schimba complet vibe-ul unei petreceri.
În momentele speciale, cum ar fi oferirea de cadouri participanților sau partiționarea tortului, muzica ar trebui să crească în volum, indiferent de unde provine.
În cazul unei trupe live, aceasta poate însufleți diferitele momente și poate încuraja publicul. Pentru a face acest lucru, aruncă o privire la profesioniștii pe care îi poți angaja pentru o zi întreagă.
Primul dans
Alegerea acestui cântec ține doar de miri. Din fericire, este momentul nunții în care poți avea o mai mare libertate muzicală și pot intra tot felul de genuri în scenă, chiar și cel mai ciudate, dacă acestea sunt preferatele mirilor.
Îți place un tango? O melodie heavy metal? Puțini parteneri apelează la cântece formale și tind iasă din colecția lor personală pentru a simți fuziunea pe care doar muzică este capabilă să o faciliteze.
Atunci când tema unui cuplu este aleasă, acesta dobândește un nivel unic de conexiune în timpul dansului, iar cuplul are tendința de a se simți singur și uniţi, de parcă ar fi singurii oameni din lume. În acest sens, dansul nu trebuie să fie un vals, ci este de obicei determinat de genul muzical al cântecului ales.
O altă opțiune și una dintre cele mai distractive este aceea de a interpreta o coregrafie în cuplu sau în grup cu ocazia temei alese.
Deși este foarte posibil ca o astfel de alegere să devină stresantă, mai ales dacă nu ştii să dansezi, merită să profiţi de originalitatea pe care o aduce o piesă surpriză.
Persoanele în vârstă se vor mulțumi cu cele mai bune melodii care le permit să danseze sau să se mişte puţin, dar restul oamenilor au nevoie de melodii clasice care să se combine cu cele moderne, fără ca genurile extreme să le ignore complet gusturile.
De aceea ai nevoie de variante cât mai echilibrate pentru a te asigura că obţii cele mai bune rezultate.
Dacă vrei să structurezi dansul, începe cu cântece tradiționale și continuă cu popul național și internațional actual, R&B din anii 2000 și 2010, muzică de ieri și de azi (știi, cele din anii 80, 90 și 2000 care nu ies niciodată din trend) și rock de mereu pentru sfârșit, pentru a îi satisface şi pe invitaţii care preferă acest gen muzical.
Dacă vei sărbători un eveniment în curând și vrei să înțelegi şi mai bine muzica, acordă atenție informaţiilor de mai jos pentru că îţi vom oferi câteva exemple astfel încât să faci cea mai bună alegere.
Deoarece așa cum ai înţeles deja, alegerea muzicii este un factor important care va varia în funcție de tipul de eveniment și de participanți, trebuie să ţii cont de unele exemple pentru a înţelege ce să alegi.
Muzica poate deveni complementul perfect al evenimentului tău, ajutându-te să creezi cel mai potrivit și mai propice mediu pentru a-ţi atinge obiectivele. Dar, înainte de a alege coloana sonoră pentru evenimentul tău, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să îţi pui următoarele întrebări:
Ce vrei să obții cu muzica evenimentului tău? Va fi muzică protagonistul evenimentului tău sau ar trebui să fie păstrată în fundal?
Aceste întrebări sunt foarte importante, deoarece muzică te va ajuta să creezi cel mai potrivit mediu pentru fiecare tip de eveniment dacă o alegi bine, dar dacă nu, ai putea obține efectul opus.
Nu este același lucru să alegi muzica pentru o petrecere veselă și festivă, cum ar fi o nuntă la care vrei ca oaspeții să se distreze și să măture ringul de dans, cu muzica pentru o petrecere corporate la care vei include muzica în timpul cocktailului, pentru o atmosferă plăcută, nu? Odată clarificate aceste puncte importante, facem câteva propuneri pentru fiecare tip de eveniment:
O nuntă este un eveniment la care, de-a lungul întregii petreceri, muzica își va asuma diferite roluri, pe ringul de dans va fi protagonistă, dar în alte momente, precum ceremonia și sosirea mirilor, va însoți pur și simplu evenimentul.
Pe de altă parte, dacă ceremonia este religioasă, cele mai frecvente sunt corurile cu cântece religioase și muzică clasică.
În timpul cocktailului, prânzului sau între momente muzica trebuie să rămână ambientală, fără a deranja oaspeții, dar este de asemenea potrivit să optezi pentru muzică live care să însuflețească aceste momente (muzică soul, jazz etc.).
Apoi vine primul dans, care va fi unul dintre cele mai speciale momente pentru miri, așa că va fi momentul melodiei preferate a cuplului! În cele din urmă, în timpul petrecerii, cel mai frecvent oaspeții vor să danseze deci este nevoie de muzica ritmată.
Piesele clasice și hiturile actuale nu vor lipsi din playlist, o combinație perfectă pentru a satisface cel mai mare număr de invitați. La petreceri în familie sau în grupuri muzica este pentru toate vârstele. O zi veselă care merită să fie amintită cu muzică și distracție! În timpul mesei, muzică ambientală poate fi perfectă pentru a nu deranja (jazz, balade, folk, muzică instrumentală ...).
Comuniunile adună oameni de toate vârstele, dar nu trebuie să uităm cine este protagonistul, muzica trebuie să fie adecvată vârstei sale și a prietenilor săi. Dacă sărbătoritul este un copil, atunci muzica trebuie să fie aleasă astfel încât să îi placă lui şi din când în când se va pune şi o piesă pentru adulţi.
În timpul ceremoniei de botez, cele mai potrivite sunt imnurile religioase, după care există o mai mare libertate de a alege muzică de fundal fericită, relaxantă, balade etc.
Muzică de fundal susţine crearea unei atmosfere relaxate, prin muzică ambientală și armonică.
Un grup cu muzică live în timpul cocktail-ului, dacă există, este, de asemenea, o opțiune excelentă, aduce un element diferit și o notă foarte originală, acum întrebarea este ... un grup de jazz sau poate soul?
Dacă vrei să organizezi un eveniment și vrei să fie un succes, studiază publicul: profilul, vârsta, gusturile, obiectivele etc.
Numai în acest fel vei putea să creezi cea mai potrivită atmosferă: veselă, sofisticată, serioasă, dinamică, relaxată... știi deja cum ar trebui să fie atmosfera următorului tău eveniment? Dacă nu ştii, acesta este cel mai important punct de pornire.
Trebuie să scoţi clar în evidenţă care sunt aşteptările tale de la petrecere, pentru ca, utilizând muzica să obţii atmosfera dorită. Un aspect foarte important în sensul acesta este modul în care te ocupi de organizarea petrecerii şi muzica poate fi aleasă şi în funcţie de tema petrecerii. Dacă mergi la o petrecere cu costume de epoca în niciun caz nu vei pune rock.
Muzică pentru evenimente corporative
În general, un eveniment corporativ ar trebui să fie însoțit de un fir muzical subtil, care este ușor apreciat în fundal, astfel încât participanții practic nu îl percep, ci se adaugă la experiența pe care dorim să o oferim.


Muzică pentru petreceri

Muzică pentru ceremonii de premiere
Ceremoniile de premiere, cum ar fi premiile Oscar, nu folosesc întâmplător muzica de fundal. În aceste evenimente foarte oficiale, muzica nu este utilizată doar pentru a însoți dezvoltarea evenimentului, ci este redată și cu volumul potrivit pentru a ghida participanții în anumite momente: când publicul ar trebui să aplaude, când un câștigător trebuie să urce sau să coboare de pe scenă etc.
Muzică pentru evenimente sportive
Evenimentele sportive au particularitatea de a crea un impact practic la nivel mondial, astfel încât să poată ajunge la un public de milioane de oameni. Cele mai tipice exemple sunt Super Bowl-ul american, în care există întotdeauna o mare așteptare pentru spectacol și muzică care are loc în pauză sau, de exemplu, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. În Londra 2012 a fost atins un public de până la 900 de milioane de telespectatori, care s-au putut bucura de muzică live interpretată de cele mai renumite grupuri din țară precum Muse, Sex Pistols sau The Who.

Momente speciale și intermediare
Pe tot parcursul serii, care durează de obicei câteva ore, este convenabil ca muzica să-și piardă importanța până la petrecerea finală, dar care, la rândul său, să nu dispară complet. Trebuie să fie întotdeauna acolo și să stabilească cele mai importante momente ale serii, precum și cele intermediare.

Petrecerea și echilibrul
Petrecerile cu muzică sunt cireaşa de pe tort. Dar este periculos dacă nu puteți atinge echilibrul, cel care satisface majoritatea publicului. Din acest motiv, am insistat să nu te laşi purtat complet de gusturile tale, deoarece de multe ori se ciocnesc cu cele ale majorității și la o petrecere toată lumea ar trebui să se simtă în largul său. Acest lucru nu înseamnă să rămâi la un singur gen muzical, ci că, în sfera comercială, te bazezi pe bunul gust care te caracterizează, cu mici contribuții personale.
La nunți, fiecare piesă la timpul său!

Muzică pentru prezentări și evenimente corporate

2 răspunsuri la „Cum să alegi muzica pentru petrecere”
Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns
Foarte util blog-ul! Apropo de formație de muzică, recomand cu încredere pentru muzica de la nunta Trupa Atelier. Au făcut un show extraordinary la nunta prietenei mele și au dat 100% pe scena de la început până la last. Recomand cu încredere!
Multumesc pentru recomandare!