facebook-pixel Cadouri pentru copii

Cadouri pentru copii

10-03-2021
De-a lungul timpului am abordat idei de cadouri pentru mămici, tătici și alte persoane dragi, dar acum a venit momentul să vorbim și despre cadouri pentru copii. Din punctul meu de vedere, pe locul doi sunt găsirea unor cadouri unice și frumoase pentru copii, iar pe primul loc sunt cadourile pentru bărbați. Este destul de greu să cumpărăm un cadou pentru copii, iar primul instinct este să luăm dulciuri și jucării. Clar că se vor bucura de jucării, dar în scurt timp își vor pierde interesul pentru acea jucărie și va fi uitată.
Și să nu uităm cum le sclipesc ochii copiilor când desfac un cadou, mai ales dacă este împachetat frumos în hârtie pentru cadouri cu un design atractiv pentru ei sau chiar cu personajul lor preferat din desenele animate.
M-am gândit să fac o listă cu cele mai frumoase și unice cadouri pentru copii din viața noastră, găsești aici cadouri pentru copii de toate vârstele, fetițe și băieței, iar unele cadouri se potrivesc pentru orice copil. Vor aduce bucurie pe chipurile lor. Te asigur. Zic să începem în forță lista și să te inspiri cu cele mai perfecte idei de cadouri pentru prichindelul tău iubit. Să-i dăm drumul!

cort-pentru-interior-copii1.Cort pentru interior

Deci, mai ții minte când și noi ne făceam cort din toate păturile și pernele pe care le găseam prin casă? Ce entuziasmați eram noi că am construit o fortăreață! Și cât de fericiți eram. P arcă mă și văd. Distracția ținea până apărea un părinte care nu era prea bucuros că am distrus paturile frumos aranjate. La fel sunt și copii din ziua de azi, pur și simplu iubesc corturile. Sunt corturi cu material imprimat cu diferite animăluțe sau personaje, mai mari sau mici, depinde și de locul disponibil pentru a-l amplasa. Dacă nu ești tu părintele, îți sugerez să întregi părinții copilului dacă au loc liber. Ar fi păcat să îl cumperi și să nu îl poată folosi. Mi se pare potrivit pentru a fi amplasat în living sau în camera copilului. Sigur se va juca liniștit în cort, poate va citi sau chiar va trage un pui de somn. Dacă vrei să mai adaugi ceva extra, te sfătuiesc să cumperi perne pufoase și groase, pături călduroase și o jucărie de pluș. Fără dubii se va super bucura. Ai să vezi!

carti-pentru-copii2.Cărți

Posibilități infinite! În funcție de vârsta copilului, poți cumpăra cărți potrivite pentru vârsta și interesele lui. Eu când eram mică iubeam enciclopediile cu animale, cărțile despre univers, invenții, istorie și geografie. Iubeam să mă citesc și să mă uit la pozele frumos colorate care îmi atrăgeau atenția. Mic sfat! Dacă copilul are dificultăți la școală cu o materie, ar fi o idee bună să iei o carte sau manual mai interactiv pentru a cea materie. Știm că manualele școlare sunt mai șabloniste și nu prea atrag copii, dar sunt pe piață o mulțime de cărți mai potrivite care tratează mai ușor acel subiect. Ce spui despre Biblia pentru copii? Știu că religia este un subiect sensibil, dar nu cred că îl va influența în rău dacă cunoaște pilde și povești din Biblie explicate pe înțelesul său. Cărțile de colorat intră tot în această categorie și mi se pare o activitate distractivă și relaxantă pentru copii, mai poți pune în pachet un set de creioane colorate, carioci, creioane cerate cu sclipici. Mai ții minte că erau cărți de colorat care aveau și text? Erau preferatele mele. Este un exercițiu bun de citire și de creativitate.

set-educativ-chimie-copii3.Seturi educative

Acum au apărut pe piață tot felul de seturi pentru copii cu ajutorul cărora învață procese chimice și fizice. Mi se par potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fetițe. Sunt de părere că el trebuie să experimenteze activități din cât mai multe domenii ca mai târziu să știe ce le place. În special, mi-au atras atenția seturile în care dacă combini niște poțiuni magice ies cristale. Nu știu mai multe detalii că nu mă pricep prea bine. Era bine să fi primit și eu un astfel de set în copilărie..... Tot în această categorie se încadrează și microscopul. O „jucărie” tare interesantă din punctul meu de vedere. Astfel copii pot învăța mai multe detalii despre lumea în care trăim. Știu că ești tentată să crezi că este un cadou specific pentru băieți, dar eu sunt de părere că și o fetiță pasionată de știință se va bucura, dacă nu, poate descoperă o nouă pasiune.

tablou-constelatii4.Harta stelelor

Ce este harta stelelor? Îi spune și numele. Este harta stelelor din ziua, ora și locul pe care îl selectezi tu. Mi se pare un cadou superb pentru un bebeluș. Știu că nu va știi despre ce este vorba, dar mi se pare foarte tare agățat pe peretele din camera lui. În acest caz, părinții vor fi cei care se vor bucura de acest cadou până crește mititelul și va realiza semnificația tabloului. Poți personaliza un mesaj drăguț sub această hartă. Eu i-am făcut acest cadou finuțului meu și am scris „L.E. Nici stelele nu sunt o limită. Visează.”. Mi se pare un cadou plin de semnificație, iubire și atenție. Poți alege culoarea ramei tabloului și aspectul hărții. Ce părere ai despre acest cadou?

kit-pictura-copii5.Kit de pictură

Hmm.... oare pentru a picta trebuie să ai o anumită vârstă? Eu nu cred! O idee fantastică de cadou este un kit de pictură. Poți să incluzi extra alt set de pensule, acuarele, diferite dimensiuni de pânză de pictură, sclipici, hârtie pentru desenat și creioane. Îl va ține pe copil un timp foarte ocupat și vei vedea ce fermecat va fi de culori. Poate se va naște următorul Van Gogh, Picasso sau Michelangelo! Pont! Dacă vrei să nu fie toată casă pictată în acuarele și copilul la fel, îți sugerezi să cumperi un șort special de pictură pentru copii, iar pe jos poți să pui pe jos o perdea de duș. Așa mai diminuezi șansele unui dezastru colorat. Dacă vrei să iubească și mai mult pictura, poți picta și tu cu el. Sigur se va bucura că petrece timp cu tine, indiferent ce grad de rudenie ai cu el.

accesorii-pentru-par-fetite6.Accesorii pentru păr

Toate fetițele iubesc accesoriile de păr, și bineînțeles, roz dacă se poate! Dacă ai avut și tu părul lung în copilărie, știi cât de mult ne bucuram de elastice, cordeluțe și tot felul de agrafe colorate. Merita tot chinul pieptănatului, împletitului și coafatului doar pentru că aveam agrafe și prinzători noi. Găsești accesorii pentru păr mai de toate zilele ca să zic așa, și altele mai elegante cu perluțe și pietricele colorate. Sfatul meu este să iei articole din fiecare categorie. Clar că se va bucura de ele și îți va cere să i le pui în păr. Va fi foarte încântată. O domnișoară se distinge de mică! Doar știi și tu.

ghiozdan-personalizat7.Ghiozdan personalizat

O idee genială este să personalizezi un ghiozdan sau rucsac. Așa nu îl va încurca cu ghiozdanul altui copil de grădiniță sau școală dacă mai are un copil la fel ca și el. În funcție de vârsta copilului alegi și ghiozdanul. Dacă este sub 10 ani, poți alege un ghiozdan cu un personaj din desenele animate sau filmul preferat, iar dacă este peste 10 ani, alegi un model simplu. Dacă ești îndrăzneață, poți chiar tu să coși numele sau inițiala copilului. Așa cadoul va primi mai multă valoarea sentimentală. Să zicem că ești începătoare la treaba cu ața și acul, atunci ar trebui să exersezi pe o pânză. Sunt sigură că vei reuși.

copil-capsuni8.Set cu semințe pentru creșterea plantelor

Dacă vrem că generațiile viitoare să iubească și să respecte mai mult natura, plantele și mediul înconjurător, atunci ar fi bine să îi învățăm de mici aceste concepte. Din acest motiv, m-am gândit la o idee fantastică de cadou, și anume un set de semințe de flori sau legume. Poți chiar tu să faci acest set, ca să zic așa, ai nevoie de câteva ghivece, pământ de flori, semințe la alegere și o stropitoare drăguță. Mai poți include un carnețel sau câteva pagini cu un tabel cu diferiți parametrii, de exemplu: ziua x, centimetri, muguri, frunze, iar copilul notează de fiecare dată când apar schimbări majore. Mi se pare o idee super tare. Ce părere ai? Am ajut la școală în clasele primare și țin minte cât eram de fascinată de felul în care cresc plantele, deși am crescut la casă cu grădină și ai mei în fiecare an plantau și semănau plante. Eram fascinată deoarece acel ghiveci era la mine în cameră și puteam să observ pe zi ce trece schimbările.

caiet-ierbar9.Ierbar

Tot în categoria de mai sus poate fi inclus și un ierbar. Mi se pare un exercițiu bun de învățare despre mediul înconjurător și o activitate relaxantă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Copilul va adora să adune frunze și flori, pe care mai apoi să le lipească într-un ierbar și să scrie câteva detalii, cum ar fi: data, cu cine le-a cules, cum s-a simțit. O altă idee bună ar fi să cumperi și o carte despre plante special scrisă pentru cei mici, cu un limbaj accesibil pentru vârsta și capacitatea lor de înțelegere, dacă cartea este scrisă prea tehnic, nu va fi atras să o citească și să descopere flora. Înțeleg de ce ți se pare ierbarul o idee ciudată de cadou, dar unele activități și preocupări pe care le-am avut noi în copilărie nu ar trebui să fie ignorate și uitate. Știu că se găsește pe Internet o tonă de informații, dar nu putem fi toată ziua cu telefonul în mână și să ne bazăm doar pe tehnologie.

bicileta-copii10.Bicicletă, trotinetă, role, etc.

Au apărut în ultima vreme o mulțime de „vehicule” pentru copii, eu nu am mai ținut pasul cu această lume. Ce spui dacă cumperi drept cadou un astfel de „vehicul” pentru cel mic? Sigur se va bucura. Doar știi ce distracție era când ne adunam toți copii din cartier, care cu bicicleta, trotineta sau rolele. Colindam tot cartierul și iubeam fiecare minut împreună cu „mașina” noastră pe care o consideram cea mai cool dintre toate și sigur avem câteva amintiri memorabile. Unele lucruri nu se schimbă niciodată. Alegi „mașinuța” în funcție de vârsta lor. Dacă este micuț, atunci o mașinuță este perfectă. Știi de care spun! Aceea mașinuță pe care noi ne-am dorit-o în copilărie și nu am mai primit-o.... Nu uita să incluzi în cadou și echipament de protecție și o sticlă pentru apă!

jucarii-copii-de-baie11.Spumant de baie și jucării

Doamne! Toții copii din ziua de azi iubesc băile lungi și cu cât mai multă spumă! Dacă se poate în fiecare seară o tonă de clăbuci și distracție în apă. Nepotul meu a consumat o sticlă de 1l de spumant de baie. Doar imaginează-ți ce distractiv a fost pentru mine. Dacă nu vrei să participi și tu la „spuma party” la tine în baie te sfătuiesc să ai mare grijă de spumant! Sunt o mulțime de mirosuri de spumante, eu te sfătuiesc să le alegi pe acelea cu miros de gumă de mestecat, bomboane sau prăjituri. Și niște jucării pentru apă, de genul clasicelor rățuște, un pistol cu apă dacă ești curajoasă și tot felul de astfel de figurine. Va iubi mai mult ca niciodată să facă baie. Va fi scandal când va trebuie să iasă din vană! Pregătește-te!

machiaj-pentru-copii12.Machiaj pentru copii

Decât prințesa ta să fure machiajele mamei sau ale tale dacă este copilul tău, nu mai bine îi cumperi o trusă de machiaj specială pentru copii? Dacă nu ești de acord cu farduri, poți alege un strugurel sau un luciu de buze. Dacă are ambalaj cu vreun personaj, clar că îl va păstra ani și ani. Pe vremea mea, nu sunt chiar atât de bătrână, nu erau astfel de truse de machiaj și furam de la maică-mea. Eram senzație după ce terminam machiajul. Bineînțeles, nimeni nu știa de demachiant sau apă micelară și mă freca mama pe față.... Mă mir că mai am acum piele. Dă-i ocazia fetiței să aibă propriile ei produse de machiaj care sunt special concepute pentru pielea și tenul de copil. Nu este recomandat să folosească produse cosmetice pentru adulți. O domnișoare care se machiază mai are nevoie și de o oglindă frumoasă!

haine-personalizate-copii13.Tricouri sau hanorace personalizate

O altă idee fantastică mi se pare piesele vestimentare personalizate sau care au imprimeuri cu îndrăgitele lor personaje din desenele animate sau filme animate. Sigur se va bucura extrem de mult dacă copilul va primi o bluză, tricou sau rochiță cu idolul lor. Bineînțeles, găsești astfel de articole de îmbrăcăminte și în magazine, dar dacă le personalizezi, va și mai mare bucuria. Niciun prieten nu va mai avea un tricou așa cool! Să nu uităm! Astfel de îmbrăcăminte ce se găsesc în magazine nu sunt fabricate din materiale rezistente și confortabile. De aceea, te-am sfătuit să alegi să personalizezi o hăinuță pentru că materialul va fi de mai bună calitate.

pijamale-copii 14.Pijamale

Ce mai iubesc copii? Să doarmă! Și logic că iubesc și pijamalele pufoase, confortabile și drăguțe. Să fim serioși, și noi ca adulți ne bucurăm când primim sau ne cumpărăm un set nou de pijamale. Dacă vrei să mergi la sigur, poți alege pijamale imprimate cu un personaj, mie mi se par clasice și super frumoase cele cu personajele Disney. Acum tu alegi ce personaj să îl însoțească pe micuț pe Tărâmul Viselor. Să fii atentă la calitatea materialului! Îți recomand să întrebi părintele ce măsură poartă și să speli pijamaua pentru că sigur va dori să doarmă cu ea în acea noapte.

bijuterii-pentru-copii15.Bijuterii personalizate

Și fetițele și băiețeii vor să fie la modă și clar că iubesc și ei accesoriile. Poți alege să personalizezi o brățară, care se potrivește pentru toții copii sau un lănțișor. Mi se pare drăguț să le fie scris numele și eventual gravat chipul lor. Dacă vrei să fii și mai extra, poți grava chipul lui Ben 10, Frozen și ce desene se mai rulează acum la televizor, iar jos să scrii numele copilului. Din nou va fi cel mai cool copil. Sigur va ține bijuteria ca și amintire, iar peste ani își va aduce aminte cu bucurie de tine și de cât de fericit era că a primit cel mai tare cadou.

instrumente-muzicale-copii16.Un instrument muzical

Cine nu iubește puțină muzică? Un instrument muzical poate fi și o jucărie, dar și o metodă de învățare și disciplină. Chiar dacă mititelul nu are talent la muzică sau ureche muzicală există posibilitatea să nu fi descoperit încă această pasiune. Indiferent dacă are sau nu afinitate pentru muzică, tot se va distra. Eu recomand să cumperi instrumente muzicale mai ieftine, ca să spun așa, deoarece nu cred că este o investiție inteligentă un instrument de la un brand faimos dacă prichindelul este la început de drum în ale muzicii. Dacă faci cadou unui copil de 2+ ani, recomand o mică orgă pe baterii sigur se va distra pe cinste să apese clapele și se va bucura de fiecare sunet nou. Dacă copilul are 7 ani, un flaut sau tobe, iar pentru copii mai mari te poți încumeta la o chitară sau instrumente de suflat. De reținut, aceste recomandări sunt pentru copii care au ca și hobby cântatul la instrumente muzicale. S-ar mai potrivi de minune și o carte cu partituri muzicale. Extra, poți vorbi cu un profesor de muzică să îl inițieze pe micuț în lumea muzicii așa cum se cuvine. Cu siguranță câteva sesiuni de muzică nu îi va strica nici în viitor. Sunt sigură că de acum înainte la fiecare petrecere de familie, micul star va ține un concert și vă va încânta urechile cu cea mai bună muzică.

animal-de-companie17.Un animăluț de companie

O idee de cadou mai îndrăzneață. Fie că ești părintele copilului sau nu, trebuie să discuți foarte clar cu partenerul tău sau cu familia copilului. Un animal necesită atenție și timp. Nu ne putem baza pe copil că va avea completă grijă de animăluț și să nu uităm un lucru important. Un animal nu este o jucărie. Dacă copilul este micuț, nu recomand să cumperi o pisică sau un câine, posibil să îl terorizeze din iubire și să se întâmple o nenorocire. Pentru copii mai mici recomand un papagal sau un peștișor. Pentru cei mai mărișori, cam 10 ani, recomand să cumperi un hamster, porcușor de guinea sau o chinchilla. Iar pentru cei adolescenți recomand un câine sau o pisică. Dar este o responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume fiecare membru al familiei și să fie conștienți că un animal mai și distruge lucruri și își face nevoile mai aleatoriu. Acest cadou trebuie să fie asumat și toată lumea să fie de acord, de aceea, am lăsat această idee ultima. Sper că înțelegi de ce. Un alt sfat. Dacă totul este în ordine și toți acceptă și vor să iubească un animal, te sfătuiesc să adopți acel animal. Este foarte frumos ca un copil să crească cu un animal de companie. Va învăța ce înseamnă loialitatea, iubirea și grija pentru cineva drag. Sunt convinsă că își va face un prieten adevărat. Ce spui despre această listă cu cadouri pentru copii? Te simți mai inspirată acum? Dacă vrei mai multe idei de cadouri pentru băieți, îți recomand să citești idei de cadouri pentru frate.

Ce mai poți cumpăra?

Nu uita de ciocolată, jeleuri, napolitane, biscuiți și o sticlă de șampanie pentru copii! Sărbătoritul trebuie să dea noroc cu invitații lui. Nu-i așa?! Până data viitoare, îți doresc să ai spor la shopping și să alegi cele mai tari cadouri care i se potrivesc celui mic.
Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns