facebook-pixel Cum să pregăteşti o petrecere surpriză | Brazi Craciun . net Blog
-organizeazapetrecere-surpriza

Cum să pregăteşti o petrecere surpriză bestială

17-03-2021
O petrecere-surpriză este cel mai bun mod de a sărbători o ocazie specială, cum ar fi o zi de naștere importantă. Este adevărat că o petrecere aniversară surpriză necesită o bună organizare, dar entuziasmul și bucuria pe care persoana sărbătorită le simte atunci când descoperă ceea ce au organizat prietenii pentru ea face ca toată munca să merite. Aceste tipuri de petreceri sunt destinate bărbaților și femeilor de toate vârstele. Scopul acestui nou ghid este de a te învăța cum să organizezi o petrecere surpriză într-un mod ușor. Urmând pașii următori, vei învăța tot ce trebuie să faci pentru a organiza o petrecere pentru prietenul, partenerul său membrul familiei.
Deci, să începem cu cei zece pași esențiali pe care trebuie să îi cunoști pentru a organiza o petrecere perfectă în 2021.

Rezumatul paşilor pentru o petrecere surpriză

  • Pasul 1: Află care sunt gusturile persoanei
  • Pasul 2: Stabileşte o dată pentru petrecere
  • Pasul 3: Calculează un buget pentru petrecere
  • Pasul 4: Decide unde să găzduieşti petrecerea surpriză
  • Pasul 5: Selectează invitaţii la ziua de naștere
  • Pasul 6: Decideți decorul și tema petrecerii
  • Pasul 7: Planifică momentul cheie al surprizei
  • Pasul 8: Nu uitați de mâncare și băutură
  • Pasul 9: Obține idei pentru a distra oaspeții în timpul petrecerii surpriză
  • Pasul 10: Sfaturi de aplicat cu câteva ore înainte de petrecerea surpriză

Pasul 1: Află care sunt gusturile persoanei sărbătorite

petrecere-surprizaPetrecerea surpriză este pentru altcineva și ar trebui să fie planificată în funcție de gusturile sale personale. Pune-te în locul ei, gândește-te la hobby-urile sale, la activităţile sale preferate, la mâncarea și băutura preferată sau la muzică pe care o ascultă. Prefera o petrecere mare sau o petrecere mică de prieteni apropiați și familie? Va trebui să cunoşti aceste detalii înainte de a începe orice pregătire. Trebuie să cunoști foarte bine ce își dorește persoana pe care vrei să o surprinzi cu cea mai tare petrecere. Mai târziu vei avea nevoie de toate informațiile pe care le poți obține pentru a face surpriza mai interesantă și mai distractivă.

Pasul 2: setează o dată pentru petrecere

cea-mai-tare-petrecereDacă petrecerea surpriză este pentru o zi de naștere, acea persoană probabil așteaptă ceva. Pentru a evita ridicarea suspiciunilor (sau a se crede că a fost uitat) va trebui să organizezi ceva înainte de petrecerea propriu-zisă. În plus, va trebui să alegi o dată și o oră la care să poată merge toți prietenii ei și, bineînțeles, și oaspetele de onoare. Deoarece acest lucru este imposibil de știut fără să întrebi, va trebui să comunici cu toţi invitaţii pe care îi ai pe lista. De asemenea, trebuie să fii sigur că sărbătoritul nu are alt plan pentru ziua aleasă. Discută cu o rudă apropiată (mama, tatăl sau partenerul său, dacă este posibil) și întreabă dacă s-au gândit să organizeze ceva pentru ziua să în aceeași zi. Dacă nu este organizat nimic, explică ce intenționezi să faci și cere-le să păstreze secretul.

Pasul 3: Calculează un buget pentru petrecere

buget-petrecerePoți să organizați aceste tipuri de petreceri ieftin dacă știi cum. De exemplu: găseşte spații în care ţi se  permite să organizezi petreceri surpriză la care să aduci propria mâncare de acasă sau pe care o comanzi de la o firmă de catering sau de la un alt restaurant. Există locaţii care permit asta, dar la care va trebui să plăteşti chiria şi băuturile. În ciuda acestui fapt, nu uita că vei avea nevoie în continuare de un buget pentru alte pregătiri. Iar suma pe care fiecare este dispus să o ofere va influența direct rezultatul final.

Pasul 4: Decide unde vei face petrecerea surpriză

restaurant-fainExistă mai mulți factori de luat în considerare în această procedură. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le alegi este locul în care vei avea petrecerea surpriză. În funcție de momentul în care vrei să organizezi petrecerea, poate fi mai convenabil să alegi să o faci acasă sau într-un local (fiecare are avantajele și dezavantajele sale). Organizarea unei petreceri acasă poate părea cel mai confortabil lucru, însă este nevoie de mult timp pentru a face organizarea şi poţi fi limitat de vecinii care nu vor muzică tare spre exemplu. Închiriază un local special în petreceri aniversare. Vei primi cel mai bun serviciu pentru oaspetele de onoare și pentru familie și prieteni. De asemenea, aceste locaţii sunt pregătite de obicei pentru surprize. Deci, cu siguranță te vor putea ajuta în orice demers şi îţi vor pune în scenă cele mai ciudate idei.

Pasul 5: Selectați oaspeții pentru petrecere

invitati-la-petrecereIdeea de a organiza o petrecere surpriză pentru cineva este cu siguranță o idee grozavă, dar aminteşte-ţi că persoana sărbătorită nu poate afla de petrecere pentru că nu ar mai fi surpriza. Dacă inviți prea mulți oameni, este mai probabil că unul dintre ei să nu știe să păstreze secretul și să strice momentul surprizei. Discută cu fiecare dintre invitați în mod individual și roagă-i să păstreze secretul (nu uita să menționezi social media). Evită să formezi grupuri pentru petrecere pe rețele precum Facebook. În schimb, utilizează un grup WhatsApp pentru a comunica cu oaspeții. Gândeşte-te la toți oamenii importanți din viaţa persoanei sărbătorite. Vezi dacă au membri ai familiei care locuiesc departe, prieteni vechi de la facultate, colegi sau prieteni de la sală. Adunarea acestor oameni o va face pe persoana sărbătorită foarte entuziasmată, vor fi cireașa de pe tort! Această parte este cu adevărat importantă dacă este o petrecere specială, cum ar fi ziua de naștere pentru vârste fixe cum ar fi 30 de ani, 40 de ani, etc. Discută cu familia și prietenii oaspetelui de onoare. Cu cât invitații știu mai multe detalii, cu atât este mai puțin probabil că surpriza să fie dezvăluită accidental în timpul unei conversații. Distribuie doar informațiile esențiale pe care prietenii și familia trebuie să le cunoască. De exemplu: ora și locul petrecerii sau dacă trebuie să urmeze un cod vestimentar. prieteni-vechiDiscutați individual cu fiecare oaspete pentru a crește procentajul de participare. În plus, în acest fel îţi pot pune orice întrebări și totul va fi mai clar. Roagă-i să păstreze secretul și spune-le să  vorbească direct cu tine dacă trebuie să cunoască detalii despre surpriză. Pe de altă parte, vei avea nevoie de niște oameni care să te ajute cu pregătirile din ziua petrecerii. Trebuie să delegi anumite responsabilități organizaționale oamenilor în care ai încredere. Acest lucru este foarte important, întrucât o persoană nu poate face totul de una singură. Contactează mai întâi cei mai buni prieteni. Găseşte cine îţi vor fi complicii și crează o mică listă de verificare pentru a te ajuta să organizezi sarcinile fiecărei persoane. De asemenea, nu uita că cineva trebuie să-l distreze pe sărbătorit în ziua surprizei. Gândeşte-te la toate detaliile, de la cine aranjează decoraţiunile şi până la cei care trebuie să se ocupe de recepţie. Poate că va trebui să foloseşti o minciună nevinovată pentru persoanele despre care crezi că ar putea dezvălui ceva. Nu te simți rău în legătură cu asta! Gândește-te că este cel mai bun mod de a proteja surpriza.

Pasul 6: Alege decorul și tema petrecerii

decor-petrecereO modalitate bună de a anima o petrecere surpriză este de a o face tematică.  Gândeşte-te la un subiect care are legătură cu gusturile sau hobby-urile tale și care este distractivă. Fii creativ și original și încearcă să îi oferi o abordare amuzantă. Ulterior, vorbește cu ceilalți despre pregătirea celui mai bun decor, aceasta va fi o modalitate ușoară de a-i face pe toți oaspeții să se distreze. Nu intenţionezi să faci o petrecere cu costume? Asta nu-i o problemă. Întreabă-i pe cei dragi care este culoarea lor preferată și încearcă să combinați decorul în acea culoare cu altele care au legătură cu hobby-urile sărbătoritului. Baloanele și ghirlandele bine alese sunt ideale pentru petreceri de ziua surpriză.  În plus poţi aduce şi tunuri de confetti sau alte astfel de accesorii de petrecere fabuloase. Acest lucru va însemna că, în ciuda faptului că nu este o petrecere tematică, atmosfera este legată de gusturile și personalitatea oaspetelui de onoare.

Pasul 7: Planifică momentul cheie al surprizei

cea-mai-tare-petrecerePe lângă faptul că te asiguri că toţi complicii tăi au totul bine organizat în ziua surprizei, ar trebui să te asiguri şi că nu sunt văzuți în zona în care urmează să sărbătoriţi nimic acolo. În acest fel, când sărbătoritul se apropie de locul petrecerii, nu va întâlni niciunul dintre prietenii săi (ar putea ridica suspiciuni). De asemenea, va trebui să ţii sărbătoritul ocupat în ziua petrecerii. Asta înseamnă că cineva va trebui să petreacă timp cu acea persoană și să-l țină ocupat atât timp cât este nevoie. Dacă îi spui sărbătoritului că ai ceva pregătit într-un loc special, acesta va deveni suspicios și vei pune în pericol surpriza. Dar dacă îi spui că mergi într-o zonă pe care o frecventează de obicei, suspiciunile vor fi reduse la minimum. Fă planurile din timp astfel încât să te asiguri că sărbătoritul poate fi prezent. În acest fel, nu va trebui să-l implori să-și anuleze planurile când se apropie ziua sărbătorii.  Indiferent de scuză, asigură-te că este îmbrăcat corespunzător. gustari-petrecereTimpul este foarte important la o petrecere surpriză. Asigură-te că toți invitații sosesc cel puțin cu jumătate de oră înainte de petrecere pentru a că surpriza să fie una de proporţii. Le poţi oferi o gustare cât timp aşteaptă astfel încât să nu aibă tendinţa să protesteze. În ziua cea mare, vorbește cu toți invitații și planifică modul în care va fi momentul marii dezvăluiri. Toată lumea ar trebui să ştie clar când trebuie să strige „surpriză”. Anumiţi membrii ai familiei și prietenii vor merge probabil la petrecere și ar trebui să te gândeşti și la asta. Dacă cineva are o mașină ușor de recunoscut sau o plăcuță de înmatriculare ciudată, cere-i să nu parcheze prea aproape de loc. Dacă petrecerea este într-o casă, va fi mai ușor. Trebuie doar să le ceri oaspeților să parcheze departe. Asigură-te că unul dintre invitați are o cameră pentru a înregistra reacția protagonistului atunci când îi faci marea surpriză. Are vreunul dintre participanți o cameră foto bună?

Pasul 8: Nu uitați de mâncare și băutură

tort-deliciosTrebuie să știi numărul de invitați care au confirmat că vor participa la petrecere. Dacă știi numărul de invitați care vor participa, poți rezerva mâncarea și băutura de care ai nevoie într-un mod mai precis. Dacă petrecerea va avea loc într-un local, va trebui să informezi responsabilul cât mai curând posibil, astfel încât să rezerve tot ce ai nevoie. Tortul de ziua de naștere poate fi partea cea mai dificilă, dar dacă ai cerut ajutor familiei și prietenilor cu organizarea, aceștia pot deveni cei mai buni aliați pentru a alege bine. În ceea ce privește băuturile, cumpăra suficient în funcție de numărul de oaspeți confirmați și nu uita să întrebați managerul locaţiei dacă ai opțiunea de a rezerva un bar deschis (acesta este cel mai convenabil mod de organizare a băuturii). Stabileşte de la bun început cine se ocupă de cumpărături. Dacă eşti persoana care urmează să efectueze achiziția, reține că oaspetele nu poate descoperi mâncarea sau decorul. Obține un loc departe de protagonist, unde poți depozita totul (casa celui mai bun prieten al tău sau oamenii care vă ajută cu planificarea). Un tort personalizat este ideal pentru o ocazie specială ca aceasta. Aceste tipuri de detalii sunt, de asemenea, foarte apreciate de persoanele care sunt sărbătorite. Dacă tu şi sărbătoritul aveţi pasiuni comune, cea mai bună soluţie este aceea de a face un tort personalizat în funcţie de ele. Așadar, dacă bugetul nu este o problemă, nu ezită o clipă și comandă un tort original.  Dacă, pe de altă parte, nu ai un buget, află care sunt gusturile sărbătoritului și căuta o prăjitură sau mai multe prăjituri în funcție de gusturile și preferințele sale. Într-un fel sau altul, este recomandat să ridicit tortul de ziua de naștere în ziua petrecerii. În acest fel ai șanse mai mari să îl păstrezi în stare bună.

Pasul 9: Obțineți idei pentru a distra oaspeții în timpul petrecerii surpriză

formatie-liveActivitățile de divertisment pentru petrecere sunt o modalitate excelentă de a-i determina pe oaspeți să se bucure de moment. Aceste idei de petrecere sunt menite să te inspire. Unele nu sunt ieftine, dar dacă ai un buget, nu ezitați o clipă. Iată câteva idei pentru a face petrecerea surpriză mai originală: Un artist care să deseneze caricaturi Una dintre activitățile care are cel mai mare succes sunt artiștii care fac caricaturi. Aceasta este o idee bună pentru a avea o petrecere unică. Familia și prietenii se vor bucura să plece acasă cu astfel de desene. Grup muzical sau mini-concert Unul dintre primii pași pe care îl veți găsi în acest ghid este să afli preferinţele persoanei pe care o sărbătoreşti, întrebându-i familia și prietenii. Acum că știi acest lucru, poţi rezerva o formaţie care să cânte melodiile preferate ale sărbătoritului. O altă opțiune este angajarea unui DJ pentru a reda muzica pe care o dorește oaspetele de onoare. fotografii-petrecerePhotocall Un clasic pe care nimeni nu-l uită când organizează vreo petrecere. Un mod amuzant de a obține cele mai amuzante fotografii. Ia în considerare gusturile persoanei sărbătorite şi când eşti sigur că ştii totul despre ea caută câteva articole care au legătură cu subiectul respectiv. Prezentare video Obțineți câteva imagini cu persoana sărbătorită de la naştere şi până în prezent. În plus, poţi cere celor dragi să ofere casete video cu sărbătoritul, dacă au. Nu uita să aloci timp prelucrării, astfel încât să puteți crea videoclipul fără stres. Jocuri cu băuturi Atâta timp cât personalitatea omagiatului este pe aceeași lungime de undă, poți organiza un joc de băut pentru a te asigura că distracția continuă după tort. Poate un Beer-Pong sau o ruletă rusească? Există o mulțime de idei pentru a-i face pe oaspeții tăi să se distreze, limita este stabilită de imaginația ta! Nu trebuie să îţi faceți griji cu privire la buget, deoarece activitățile pot fi organizate cu foarte puțini bani.

Pasul 10: Sfaturi de reținut cu câteva ore înainte de petrecerea surpriză:

invitati-petrecereAr trebui să faci rezervarea la local cu o oră și jumătate înainte de petrecerea surpriză. Majoritatea vor ajunge puțin mai târziu, așa că asigură-te că toată lumea este acolo înainte de a ajunge protagonistul. Păstrează discreția în orice moment și cere același lucru oaspeților. Evită să le spui copiilor participanților surpriza, în special celor care sunt cei mai apropiați de persoana a cărei zi de naștere este. Cu o zi înainte de petrecere, cheamă toți invitații la o discuţie și anunța cele mai recente detalii. Pregăteşte mâncarea înainte de ziua respectivă. Cea mai bună idee este să decizi asupra unui loc în care să ţii mâncarea şi asupra locului în care să găteşti. Lasă creativitatea să te inspire atunci când decorezi evenimentul. Poţi face şi nişte improvizaţii și vei economisi niște bani. Acum că ştii tot ce ai nevoie pentru a organiza o petrecere surprinzătoare și de neuitat, tot ce trebuie să faci este să pui sfaturile noastre în scenă şi să te bucuri alături de prietenul tău de cea mai bună petrecere, organizată din tot sufletul.
Astfel de petreceri surpriză sunt cu adevărat speciale pentru că protagonistul de cele mai multe ori nu se aşteaptă la ele.
Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns