facebook-pixel Cum organizezi o petrecere corporate | Brazi Craciun . net Blog

Cum să organizezi cea mai tare petrecere corporate

16-02-2021

Cum să organizezi cea mai tare petrecere corporate

Vrei să recompensezi eforturile angajaţilor tăi cu cele mai interesante petreceri de la care toţi să plece cu amintiri fericite? Divertismentul pentru evenimentele companiei vor fi cel mai bun mod de a crea cele mai de neuitat momente cu toți colegii tăi. Sunt mai multe aspecte de care să ţii cont atunci când vrei să organizezi o petrecere care să îţi facă angajaţii să fie fericiţi. Dacă nu știi cum să animi o petrecere corporate, aici îţi vom propune cele mai distractive și autentice animații de petrecere. Principalul aspect de care să ţii cont la o petrecere sunt emoțiile pozitive. Acestea sunt create în cu ajutorul unui mediu interesant, surprize, cadouri și jocuri de grup. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru organizare petreceri corporate.

1. Muzica este foarte importantă

Muzică vă crea atmosfera de sărbătoare și va aduce atmosfera dorită la petrecere. Încurajează  dansul și relaxarea, comunicarea şi cooperarea. Ei bine, dacă poţi invita o formaţie, muzica live este plină de umor și conferă petrecerii o atmosferă specială. Cel mai universal format este reprezentat de „hituri din anii 80 și 90”, pe care angajaţii pot dansa. În acest format, există multe formații, inclusiv echipe de rock-n-roll. În forma lor pură, rock'n'roll-ul și jazz-ul sunt, de asemenea, frumoase, dar sunt mai potrivite pentru un majorat sau petreceri la care toată lumea dansează mai mult. Un DJ (inginer de sunet) ar trebui să fie invitat, chiar dacă există trupe live pentru nu pot fi cântate continuu. Este recomandabil să discuţi înainte o listă de piese care să placă tuturor. Ai încredere necondiționată doar în cei cu care ai lucrat deja, altfel s-ar putea să descoperi că ai o discotecă în sala ta pentru petrecerea corporate.

2. Mâncare şi băuturi

Poţi include atât băuturi alcoolice cât şi băuturi non alcoolice, iar în ceea ce priveşte mâncarea trebuie doar să te asiguri că aceasta este suficientă. Este important să stabileşti de la început ordinea de ieşire. Aici se vor lua în calcul nu numai mâncare și băuturi, ci și vase, chelneri, tot felul de standuri, astfel încât mâncarea să nu se răcească sau să nu fie afectată de căldură, în cazul în care oferi preparate congelate. Dacă este necesar, adu mese și scaune și chiar un cuier pentru haine. Dacă lucrezi cu o firmă de catering vei obţine cele mai bune preparate calde și aperitive. În funcţie de preferinţe şi de buget poţi configura meniul aşa cum doreşti. Este foarte important să alegi accesorii de petrecere pentru mese, care să se potrivească cu tema petrecerii corporate. Se recomandă să ai sortimente de carne, brânzeturi și fructe, diverse tartine, sandvișuri mici și gustări care pot fi mâncate cu mâna. Deserturile potrivite sunt prăjiturile și dulciurile cu ciocolată. Tortul corporativ este o idee minunată pentru ziua de naștere a companiei sau a CEO-ului. Numărul de feluri de mâncare se calculează în porții. De exemplu, pentru o petrecere pentru 50 de persoane, se fac 3-5 tipuri de gustări, fiecare câte 30-50 de grame pe porție, câte 30-40 de bucăți. Pentru a determina dacă există suficientă hrană, poți estima greutatea totală: 1 kg de persoană este suficient. Băuturi alcoolice la o conversație specială, sunt o chestiune de gust. Ar fi frumos să organizezi un mini-sondaj, astfel încât să poţi satisface cu succes toate cerinţele. Cel puțin, ar trebui să existe vin roșu și alb, șampanie și vodcă. De asemenea, la unele astfel de petreceri pot fi necesare şi cocktailurile. Pentru o petrecere de tip grătar, berea este mai potrivită, iar dacă nu este frig poţi opta pentru vin fiert. Dacă inviți barmani, ei vor pregăti cocktailuri. Nu uita de sucuri şi de apă plată sau minerală. Poţi oferi ceai și cafea, în funcție de formatul petrecerii, mai ales dacă există prăjituri și produse de patiserie.

3. Program pentru desfăşurarea petrecerii şi divertisment

Dacă apelezi la un organizator de petreceri, acesta va şti exact care sunt cele mai importante momente de la petrecerea corporate. Aproape fiecare petrecere implică o parte oficială: felicitări din partea CEO-ului și a altor persoane cheie din companie. Poți recompensat cei mai buni angajați etc. Este mai bine să discuți în prealabil cu fiecare care va lua cuvântul pentru a afla despre ce este urmează să discute, pentru a nu pierde timpul cu aceleaşi subiecte expuse de mai multe ori, în detrimentul distracţiei. Concursurile sunt un element special. Poţi găsi mai multe idei în acest sens. Nu uita de decoraţiuni de petrecere care să introducă invitaţii în temă. Atunci când trebuie să organizezi discursuri trebuie să ţii cont că sunt anumite persoane care se vor plia pe cerinţele tale, dar există şi posibilitatea ca anumiţi manageri să vrea să spună ceva anume. Există lideri cu propriul lor program şi dacă tu te ocupi de organizare ar trebui să îi temperezi astfel încât să nu vorbească prea mult Decorarea poate fi realizată cu diferite grade de eleganță. Întotdeauna florile proaspete sunt frumoase; cel puțin una pe masă, se folosesc și ghirlande de flori proaspete. Poţi folosi inclusiv lumânări decorative dar va trebui să fii atent să nu existe pericolul de incendiu. Poți comanda draperii şi perdele speciale în culorile corporaţiei, poţi folosi tunuri de confettii sau artificii şi tot ce ar putea prea interesant şi în temă. Nu uita de iluminat. Utilizează lumini puternice în timpul prezentării oficiale și stinge aproape toate becurile atunci când invitaţii trebuie să danseze, dacă există globuri disco sau lumini laser. Astfel, vei crea atmosfera perfectă în interior cu ajutorul luminii. Încurajează fotografiile. Amintirile plăcute de la colegi și conducerea vor fi amintirile care vor rămâne după ce petrecerea s-a terminat.

4. Schimbă mesele tradiţionale cu un cocktail

Orice petrecere de companie aduce cu sine cina tradițională și populară cu toți colegii. Așadar, să ai un catering bun, trebuie să fie una dintre prioritățile tale principale la aceste întâlniri. Pentru ca orice eveniment al companiei să fie mai distractiv, poți organiza o masă în stil cocktail, care îi va face pe toți să interacționeze între ei. În acest sens poţi organiza petrecerea cu o temă anume şi chiar poţi solicita participanţilor să vină în costume de petreceri tematice, iar petrecerea ta corporate se va transforma cu siguranţă.

5. Alege cele mai bune metode de divertisment

O soluţie foarte bună pentru a anima o petrecere sunt comedianții stand-up. Cu acești profesioniști care zâmbesc mereu, vei putea găsi cea mai bună modalitate de a sparge gheața la aceste întâlniri ale companiei. Prin urmare, oamenii de la petrecere se relaxează, vor interacţiona mai uşor şi mai armonios între ei. Între râs și zâmbet, cele mai bune conversații vor face că barierele dintre angajaţi să dispară. Fără îndoială, petrecerile corporative vor fi mult mai plăcute dacă alegi cel mai bun divertisment pentru evenimente la fel de distractive ca aceasta. Angajarea unui astfel de comediant pentru evenimente de corporate va fi cea mai bună garanție a succesului petrecerii. Dacă găseşti un echilibru între partea de divertisment şi discursuri, garantat vei avea o petrecere perfectă.

6. Crează mediul perfect pentru relaxare şi comunicare

În timp ce te gândeşti la modul în care vei organiza petrecerea corporate, vei avea la dispoziție posibilitatea de a crea o atmosferă complet originală și distractivă dacă alegi cele mai bune soluţii pentru relaxare şi comunicare. În acest fel vei crea armonia ideală pentru a încuraja în continuare conversația între toți participanții la petrecerea corporate. Spre exemplu, poţi alege ca pe fundal să se audă muzică jazz, care va încuraja comunicarea într-o atmosferă caldă şi prietenoasă. Dacă muzica este dată la volum maxim, angajații tăi nu vor putea conversa.

7. Surprinde-ţi invitaţii cu un spectacol de magie

O doză bună de magie va fi foarte utilă pentru o petrecere corporate. Evenimente de genul iluzionism cu magicieni  sau un magician expert în evenimente corporate  va surprinde pe toată lumea şi va crea de asemenea şi amintiri plăcute. Nu uita că în fiecare adult trăieşte un copil, iar magia face parte din viaţa tuturor. Magia la petrecerea corporate este ideală atât pentru a desfășura ateliere de team building pentru echipa ta de profesioniști, cât și pentru a oferi un întreg spectacol de magie care să îi surprindă pe toţi. Aceste spectacole sunt surprinzătoare şi nu sunt întâlnite frecvent, deci dacă vrei să oferi angajaţilor tăi ceva foarte special, acesta este momentul să încerci. Te asigurăm că dacă încerci o astfel de abordare, vei avea capacitatea de a crea unul dintre cele mai originale și fascinante evenimente. Spectacolele de magie vor fi cea mai bună resursă pentru a-ți relaxa şi surprinde angajaţii  într-o zi atât de specială. Iluzia va fi protagonistul nopții!

8. Nu poate lipsi ringul de dans

Chiar dacă angajezi animatori de petrecere pentru adulți și organizezi mai multe jocuri de petrecere, nu vei face niciun bine dacă nu ai esența oricărei petreceri corporate şi anume muzica şi ringul de dans. Dansul şi muzica sunt cele care apropie angajaţii. Dacă la momentele de magie fiecare se poate bucura pentru sine, fără să interacţioneze, atunci când se dansează şi se ascultă muzică, oamenii vor interacţiona între ei mai uşor. Fiecare dintre ritmurile care se vor auzi la petrecerea ta corporate va aduce angajaţii mai aproape unii de ceilalţi. Muzică vă fi cea care animă petrecerea şi care te ajută să stabileşti conexiuni între colegi. Dacă vrei să îi faci pe toţi să simtă că sunt parte a aceleiaşi echipe, muzică vă fi elementul ideal pentru evenimentul companiei tale. Va fi animația de petrecere perfectă pentru iubitorii ringului de dans!

9. Alege băuturi foarte speciale

Având în vedere că te gândeşti deja la magie, la animatori şi la un ring de dans, va trebui să oferi și cele mai spectaculoase băuturi. Alcoolul nu poate da greș la nicio petrecere corporate, așa că ar trebui să ții cont să oferi unele dintre cele mai speciale cocktailuri, astfel încât oaspeții tăi să nu se bucure doar de un spectacol bun, ci și să se delecteze şi cu băuturi pe care nu le-au mai încercat. Un barman bun nu poate lipsi de pe lista ta pentru organizarea de evenimente corporate speciale.

10. Exploatează hobby-urile şi pasiunile angajaţilor

Gândeşte-te că eşti la o petrecere corporate tradiţională şi dintr-o dată unul din angajaţi începe să cânte la chitară sau să facă jonglerii cu sticlele de pe masă. Cu siguranţă ai fi uimit. O petrecere corporate poate deveni foarte distractivă atunci când chiar invitaţii asigură divertismentul. De asemenea, dacă vrei să faci ceva foarte special şi intim, poţi asigura ceva timp în care angajaţii să povestească lucruri amuzante din viaţa lor. Tipul acesta de activitate poate anima toţi invitaţii. Cu siguranţă fiecare are ceva amuzant de povestit.

11. Un cadou original pentru angajaţii tăi

O amintire plăcută este întotdeauna perfectă dacă vrei  ca toţi invitaţii să fie fericiţi după ce au plecat de la petrecere şi să te ţină minte mult timp. Așadar, poţi opta pentru ajutorul unui caricaturist pentru evenimente astfel încât fiecare angajat să plece acasă cu o caricatură. Acest tip de cadou este foarte special, iar angajații pot chiar să îl pună pe birou sau să îl ducă acasă. În acest fel, își vor aminti cu foarte mult drag de cea mai tare petrecere corporativă. Sunt sigură că prietenii lor vor fi invidioși că au primit din partea companiei așa un cadou unic și inedit. De asemenea, poţi opta şi pentru cutii cadou, seturi de cadouri şi obiecte utile pentru birou. Cadourile depind foarte mult de ceea ce ştii despre angajaţii tăi, iar dacă nu ştii aproape nimic, cea mai bună variantă pentru tine este aceea de a alege ceva cât mai neutru.

12. Exploatează cea mai artistică latură a angajaţilor tăi

La aceste petreceri corporate, cel mai bun final nu poate eșua printr-un karaoke spectaculos la care fiecare angajat se poate simţi încurajat să se exprime artistic chiar şi atunci când nu cântă bine. După o petrecere cu stil, cel mai bun mod de a elibera toate tensiunile este prin cântat. Cu fiecare dintre melodiile pe care le vei auzi de la colegii tăi, vei fi mai încurajat să cânţi şi tu chiar dacă ştii că nu ai talent în acest sens. Veți vedea, de asemenea, cea mai artistică parte a fiecărui coleg de la birou şi poţi descoperi că nu ştiai aproape nimic despre colegii tăi. Cu siguranţă nu te aştepţi că un manager de proiect, care este mereu serios să cânte foarte bine jazz sau pop.

13. Organizează un joc de tipul prietenul invizibil

Prietenul invizibil este cel mai tradițional lucru pe care îl poți găsi la o petrecere corporate şi ar trebui să foloseşti şi tu acest joc. Dar îţi sugerăm o mică schimbare, crează o regulă prin care fiecare prieten invizibil să fie obligat să se documenteze în ceea ce priveşte cadourile pe care le vor oferi pentru a nu cumpăra ca de obicei cadouri generale. În felul acesta, vei încuraja interacţiunile dintre angajaţii tăi pentru că vor crea adevărate anchete astfel încât să îşi dea seama ce să cumpere. Aceste activităţi sunt bune inclusiv pentru Crăciun sau pentru alte perioade ale anului care îi fac pe toți să participe, creând amintiri unice pentru aceste petreceri. Mai poţi crea inclusiv un concurs pentru cele mai bune fotografii ale evenimentului sau cele mai interesante videoclipuri pe care să le premiezi.

14. Gândeşte-te la momente bune pentru petreceri

În România, petrecerile de weekend cu compania sunt din ce în ce mai populare. Din acest motiv, îţi sugerăm să organizezi una dintre aceste petreceri într-o zonă rurală şi plină de natură pentru a te relaxa alături de toată lumea. Acolo poți planifica o mulțime de jocuri interesante şi distractive și activități complet neașteptate pentru toată lumea. În plus, este întotdeauna de preferat să inviţi angajaţii alături de partenerii şi partenerele lor, astfel încât petrecerea corporate să nu le distrugă weekendurile în familie. În plus, vor socializa mai ușor, poate chiar vor lega prietenii pe viață sau poate descoperi viitori angajați.

15. Dacă angajaţii sunt însoţiţi de copii, nu uita de ei

Pentru a organiza corect o petrecere corporate, va trebui să nu uiţi pe nimeni, iar dacă încurajezi angajaţii să vină şi cu copiii, va fi necesar să îi iei în calcul. Din fericire există numeroase accesorii de petrecere pe care să le foloseşti atunci când sunt şi copii implicaţi. Poţi crea un loc special doar pentru ei, în care să foloseşti farfurii de petrecere interesante, cu motive din desene animate sau chiar să aduci animatori special pentru copii. Baloanele, confettiile, o pinnata şi multe jucării sau cadouri pentru copii vor transforma cu siguranţă o astfel de seară. Tot ce trebuie să faci este să te gândeşti la toţi participanţii şi vei descoperi faptul că aceştia vor fi mereu încântaţi să vină la petrecerile corporate pe care le organizezi. O astfel de soluţie se va dovedi foarte utilă mai ales pentru angajaţii care nu au cu cine să îşi lase copiii în timpul liber, pentru că îi pot lua la petreceri unde se vor distra şi ei alături de alţi copii, în timp ce părinţii se bucură de momente de relaxare. Acestea sunt doar câteva idei pentru petrecerile corporate, însă în realitate poţi fi oricât de inventiv şi de creativ vrei astfel încât să ieşi din tipare şi să renunţi la clasicele petreceri corporate în care toţi angajaţii stau şi ascultă monologuri plictisitoare de la directori şi manageri de echipă. În felul acesta, vei descoperi că angajaţii tăi abia aşteaptă următoarea petrecere corporate şi că toţi interacţionează mai bine şi mai natural după o astfel de petrecere. Aici găsești mai multe idei despre muzică pentru petreceri și articole de petrecere care nu ar trebui să lipsească de la absolut nicio petrecere. Sper că esți insipirată și că vrei organiza cea mai tare petrecere pentru angajații tăi.
Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns