facebook-pixel Când se împodobește bradul de Crăciun? - Blog Post
cand impodobim bradul

Când se împodobește bradul de Crăciun?

25-05-2021

Nu există un răspuns corect sau greșit…

Te întrebi când este momentul potrivit să scoți decorațiunile din dulap și să împodobești bradul?

brazi artificiali trend

Ei bine, în fiecare an se pare că momentul împodobirii bradului este din ce în ce mai devreme.

Cu toate acestea, există multe tradiții și credințe diferite atunci când vine vorba despre cel mai potrivit moment pentru a împodobi bradul de Crăciun.

Un pic de istorie pentru bradul de Crăciun

Dacă ne uităm înapoi, în perioada victoriană, brazii de Crăciun erau în mod tradițional împodobiți târziu în Decembrie, undeva în ajunul Crăciunului.

Acestă tradiție s-a păstrat mult și în România, pentru că mulți părinți și bunici de-ai noștri obișnuiau să împodobească bradul în Ajun, în timp ce cântau colinde în jurul bradului.

În Vest, există o altă tradiție de a împodobi bradul imediat după Halloween, care este pe 31 octombrie.

Prin urmare, cei care iubesc foarte mult spiritul Crăciunului aleg ca dată de împodobire a unui pom Crăciun 1 noiembrie.

brazi artificiali de masa

Mai nou, 1 noiembrie dictează și în magazine începutul sezonului festiv, iar multe persoane încep acum să-și decoreze casa pentru sărbătorile de iarnă.

Împodobirea bradului de Crăciun în 2020, anul pandemiei COVID-19

Statisticile arată că peste tot în lume așezarea decorațiunilor de Crăciun s-a întâmplat mai devreme în 2020, anul în care Lumea a fost lovită de pandemia COVID-19.

Pentru că 2020 a fost un an ca niciun altul, comercianții au început să vândă brazi artificiali de lux și decorațiuni de Crăciun foarte devreme, în noiembrie. 

În Marea Britanie s-au înregistrat vânzări record pentru cei care au ales să comande decorațiunile mai devreme decât oricând.

Pete 40% din populația UK a ales ca în 2020 să decoreze și alte zone din jurul casei – holul, scările și exteriorul, iar acest trend a fost preluat și de unii români.

Potrivit Raportului de Crăciun Tesco 2020, 2.4 milioane de britanici au ales în 2020 să împodobească bradul de Crăciun înainte de luna decembrie.

brad artificial Bucuresti

Potrivit psihologilor, dacă împodobești bradul de Crăciun mai devreme, ești mai fericit

Curios, nu? Dar, după cum spune psihanalistul Steve McKeown, dacă împodobești mai devreme un brad de Crăciun și dacă pui mai devreme decorațiunile festive în casă, vei prelungi automat emoția sezonului festiv.

Acest lucru acționează ca o „ancoră sau cale spre acele emoții magice din copilărie” – iar asta ne face teribil de fericiți.

Există și alți psihologi care sunt de părere că dacă împodobești un brad de Crăciun mai devreme (în noiembrie) poți crea acea schimbare neurologică ce îți poate produce fericire.

Asta pentru că decorațiunile de Crăciun așezate frumos în casă și în brad cresc nivelul de dopamină, un hormon care ne face să ne simțim fericiți.

Totuși, cumperi un brad natural sau un brad artificial de Crăciun?

brazi de craciun prahova

În funcție de această decizie, vei fi influențat într-un fel sau altul să decorezi bradul mai devreme sau mai târziu.

Sigur intuiești de ce se întâmplă acest lucru.

Dacă alegi un brad natural, e foarte riscant să-l împodobești la începutul lui noiembrie, pentru că cel mai probabil el își va pierde farmecul și frumusețea până pe 25 decembrie.

Cu cât vei împodobi bradul de Crăciun natural mai aproape de sărbătoarea Nașterii Domnului, cu atât va fi mai bine pentru că acele sale nu se vor pierde înainte de vreme și crengile sale nu se vor lăsa, spre ofilire.

Oricât ai încerca să menții verde și frumos un brad de Crăciun artificial, va părea în cele din urmă o misiune imposibilă care te va extenua.

În schimb, dacă iubești nespus spiritul sărbătorilor de iarnă și îți dorești să împodobești bradul cât mai devreme în noiembrie (1 noiembrie îți surâde din plin), atunci optează pentru brazi de crăciun artificiali de lux.

Aceștia vor rezista falnic până la Crăciun și vor arăta în fiecare zi impecabil.

Dacă alegi brazi artificiali cu aspect natural, ei se vor asemăna izbitor cu brazii naturali, iar efectul va fi unul deosebit.

brad de craciun 240 cm

Împodobirea bradului de Crăciun la 1 Decembrie

Iată o alegere populară pentru mulți români.

Imediat după Ziua României, mulți români aleg să împodobească bradul (numai bine, ca acesta să fie prezent în casă la venirea lui Moș Nicolae).

În UK, 1 din 4 britanici aleg să împodobească bradul la 1 decembrie, conform Raportului Tesco.

În România, nu știm exact care este procentul, însă dacă privim în dreapta și în stânga o să observăm că 1 Decembrie este o dată des aleasă pentru decorarea bradului.

Practic la 1 Decembrie începe sezonul festiv în mod oficial.

În funcție de calendarul Advent

Această tradiție vine din Vest – mulți britanici aleg să împodobească bradul de Crăciun înainte cu 4 duminici de Crăciun (este fix data începutul calendarului Advent).

brazi de craciun artificiali 210cm

În România, nu a preluat mai nimeni această tradiție, deși calendarul Advent devine din ce în ce mai popular și la noi, fiind îmbrățișat de mulți copii dornici de diferite activități preparatorii pentru Crăciun.

Împodobirea bradului de Crăciun în Ajun

Această tradiție este mult înrădăcinată la noi, dar pentru că dragostea pentru sărbătorile de iarnă s-a extins, tot mai mulți români au ales să schimbe data pentru împodobirea bradului de Crăciun.

Astfel, chiar dacă părinții și bunicii noștri împodobeau bradul în Ajunul Crăciunului, noi alegem de bunăvoie să facem acest lucru mai devreme pentru a ne bucura cât mai mult de spiritul sărbătorilor de iarnă.

În plus, în Ajun vom avea mai mult timp să cântăm colinde, să pregătim prăjituri cu scorțișoară și portocale, să ne ocupăm de cadourile pe care le aduce Moșul, să punem la punct ultimele detalii pentru masa festivă, să ne pregătim pentru a merge a două zi la biserică etc.

Comanda acum brazi artificiali de lux 220cm, brazi artificiali de lux 210cm, brazi artificiali de lux 240cm.

Curios: vârsta influențează momentul în care alegem să împodobim bradul

brad artificial de craciun 220cm

Te-ai fi așteptat la asta?

Statisticile arată că vârsta dictează momentul în care suntem tentați să ridicăm și să împodobim în casă o măreție de brad artificial de Crăciun. Iată cum.

– cei cu vârstă între 18 – 34 de ani sunt mai entuziasmați de sărbătoarea Crăciunului și aleg să împodobească bradul mai cât mai devreme (în noiembrie)

– cei cu vârstă peste 55 de ani, vor ține mai mult la tradiție și vor alege să împodobească bradul de Crăciun la 1 decembrie sau chiar în Ajun.

Concluzie

Nu există o dată corectă sau greșită pentru a împodobi bradul de Crăciun.

Cu toate acestea, dacă vrei să decorezi bradul în noiembrie, alege cu încredere un  brad artificial de Crăciun ca să nu ai probleme și să nu fii stresat că cel natural se va veșteji prea ușor.

Și dacă alegi să ridici pomul în Decembrie sau chiar în ajun, fă-ți un bine și optează pentru brazi artificiali de lux PE.

Astfel, fără să pierzi timp prețios, vei putea scoate an de an bradul tău superb de Crăciun pentru a-l împodobi rapid oricând vei dori.

Te întrebi de unde să cumperi brad de crăciun artificial? Vino la noi în magazin – te așteptăm cu brazi artificiali de lux Cluj, brazi artificiali de lux Constanța, brazi artificiali de lux București.

Ești din alt oraș? Suceava, Iași, Sibiu, Brașov? Nu contează.

Expediem oriunde în țară cei mai frumoși brazi de lux artificiali (brazi artificiali de lux Royal, brazi artificiali de lux Super și multi altii).

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns