facebook-pixel Când se desface bradul de crăciun - Blog Post BraziCraciun
cand desfaci bradul

Când se desface bradul de crăciun?

15-06-2021

În copilărie, unii din noi eram obișnuiți să primim bradul de Crăciun chiar în Noaptea Sfântă.

cei mai buni brazi artificiali

Acesta era decorat pe ascuns de către părinți, pentru ca în dimineața zilei de 25 decembrie noi să-l descoperim acolo frumos împodobit cu dulciuri și multe bunătăți.

Pentru alții dintre noi, împodobirea bradului Crăciunului era un eveniment la care participa toată familia – cântam colinde, agățam decorațiuni în brad și poate chiar meșteream propriile decorațiuni din hârtie sau alte materiale textile.

Cel mai adesea, bradul de Crăciun era împodobit după data de 5 – 7 Decembrie.

Pentru unii, cu cât un pom de Crăciun stă mai devreme în living înfrumusețat cu ornamente, beteală și zăpadă artificială, cu atât mai mult se pot bucura de sclipirea sa caldă care aduce o bucurie imensă.

Dar, nu toți simt acest lucru, așa că există o oarecare controversă în ceea ce privește desfacerea bradului de Crăciun.

Ai văzut oferta noastră de brazi artificiali Royal Super Lux și alți brazi artificiali online ieftini, iar acum vrei să comanzi unul, dar nu știi când este potrivit să-l împodobești? Citește când a fost primul brad împodobit în România

Citește în continuare să afli câteva lucruri interesante.

Este prea devreme să desfaci bradul de Crăciun în noiembrie?

cel mai frumos brad artificial

Noiembrie se adâncește în zile și nopțile devin tot mai mari.

Pentru iubitorii sărbătorii Nașterii Domnului – asta înseamnă că este timpul să între în spiritul festiv.

Există întotdeauna o mulțime de opinii controversate în ceea ce privește împodobirea bradului de Crăciun.

Când este momentul potrivit să desfaci bradul de Crăciun. În noiembrie este prea devreme? Pe 24 decembrie este prea târziu?

Pe 1 Decembrie este decent?

În mod tradițional, pomii și decorațiunile de Crăciun se afișau în prima zi de advent, în țările din Vest – asta înseamnă în a patra duminică înainte de Crăciun.

Alții așteptau ajunul Crăciunului, considerând că este ghinion să desfacă bradul mai devreme sau mai târziu.

Există studii care au arătat că aproape 63% din britanici cred că noiembrie este prea devreme pentru a desface bradul de Crăciun.

Cu toate astea, magazinele și reclamele TV încep să promoveze sezonul festiv chiar de la sfârșitul verii sau la începutul lunii noiembrie.

despre brazi de craciun

Chiar este dificil să te împotrivești să te implici mai devreme decât ai plănuit inițial.

Raportul de Crăciun Tesco a dezvăluit că 2.4 milioane de oameni intenționează să desfacă bradul de Crăciun înainte de luna decembrie.

Dacă ești un admirator al Crăciunului, să știi că nu ești singurul tentat să desfacă bradul în noiembrie sau cât mai devreme în decembrie.

Sunt studii care arată că multe persoane aleg să-și decoreze casa pentru Crăciun cât mai devreme în noiembrie (scările, holul, exteriorul etc).

Magazinele care vând decorațiuni pentru brad au raportat chiar o creștere de 38% de la an la an a achizițiilor unice.

Consumatorii cumpără decorațiunile de Crăciun din ce în ce mai devreme, în fiecare an.

Împodobirea bradului de 1 Decembrie

Pentru că 1 Decembrie marchează începutul lunii și începutul sezonului de iarnă, acesta este considerat momentul oportun pentru desfacerea bradului de Crăciun.

cel mai bun brad de craciun

La noi, 1 Decembrie este și Ziua României.

Dacă poți desface cu încredere brazi artificiali de lux în noiembrie, nu același lucru este valabil pentru brazi de craciun naturali, care se vor ofili dacă stau prea mult în casă.

Cu toate că mulți spun că brazii de lux naturali pot rezista până la 4 săptămâni, dacă sunt îngrijiți în mod corespunzător, este mult mai practic să investești în brazi artificiali de lux.

Desfacerea bradului de Crăciun în Ajun

Mai exact, între 22 și 24 decembrie. Dacă aștepți până atunci să cumperi un brad de Crăciun, îl vei lua la preț foarte mare.

Dacă ai însă la îndemână un brad de Crăciun artificial, îl poți desface când dorești, fără presiune și stres (chiar și în ajunul Crăciunului).

Se crede că tradiția de a împodobi bradul de Crăciun în interior a început în Germania, în anul 1600, potrivit Time.

În acea perioadă, bradul se împodobea doar cu câteva zile înainte de Crăciun sau chiar în Ajun.

brazi de craciun artificiali luminati

De aceea, încă sunt unele persoane care respectă această tradiție.

Dacă bradul de Crăciun era împodobit mai devreme, se considera că acest lucru poate să aducă ghinion.

Azi, în cele mai multe familii bradul de Crăciun se împodobește mai devreme de Ajun.

Crăciunul este minunat pentru sănătatea noastră mintală

Înainte să lași spiritul lui Grinch să-ți tulbure mințile, merită să afli că desfacerea bradului de Crăciun de timpuriu, poate fi un lucru bun pentru sănătatea ta mentală.

Psihologul Deborah Serani spune că decorarea casei de Crăciun cât mai devreme „poate crea acea schimbare neurologică ce poate declanșa fericire.”

Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, desfacerea și împodobirea pomului de Crăciun crește nivelul de dopamină, un hormon care ne face să ne simțim bine (hormonul fericirii).

cand impodobesc brad artificial de craciun

Chiar dacă peste 20% din oameni cred că este prea devreme să desfacă bradul în noiembrie, există foarte multe persoane care adoră să facă acest lucru pentru mulțumirea proprie.

Medicul psiholog Elena Touroni spune că activitățile de Crăciun precum decorarea casei, desfacerea și împodobirea bradului de Crăciun sunt experiențe fericite (și adesea împărtășite), care oferă o pauză temporară de la realitatea care ne înconjoară.

Când pătrunzi în spiritul Crăciunului?


Dacă psihologii spun că este în regulă să-ți desfaci bradul de Crăciun cât mai devreme pentru că acest lucru te poate face fericit, de ce să nu le urmezi sfatul?

De fapt, fă ceea ce simți. Dacă simți să împodobești pomul în noiembrie, nimic nu te împiedică să faci acest lucru.

Dacă vrei să-l împodobești pe 24 decembrie, este opțiunea ta și poți experimenta acest lucru.

brad de craciun artificial Mos Craciun

Comandă de la noi și beneficiază de livrare rapidă în toată țara – București, Craiova, Satu Mare, Constanța, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bacău, Brașov, Botoșani, Cluj Napoca etc.

Împodobește bradul atunci când simți acest lucru

Nu există o zi perfectă pentru a desface pomul de Crăciun – unii optează pentru împodobirea sa în luna noiembrie, alții așteaptă 1 Decembrie, alții așteaptă Moș Nicolae, alții cred că este cel mai bine să împodobești bradul în Ajun pe 24 Decembrie.

În realitate, desfacerea și împodobirea pomului de Crăciun reprezintă un eveniment foarte personal.

Diferite culturi, credințe și țări celebrează în mod diferit împodobirea bradului de Crăciun.

Prin urmare, are sens să desfaci bradul când simți tu cel mai bine. Fă tot ceea ce te face fericit și, ce e mai important – Bucură-te de un Crăciun Fericit!

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns