facebook-pixel Semnificația bradului de Crăciun - Blog Post BraziCraciun
semnificatie brad craciun

Semnificația bradului de Crăciun

31-05-2021

Dacă ești curios să cunoști simbolistica pomului de Crăciun, atunci te sfătuim să-ti prepari o ceașcă fierbinte de ceai sau o cafea aburindă, să lași focul să mocnească ușor în șemineu sau să te faci confortabil pe scaun lângă un brad artificial frumos.

brazi artificiali albi

Pomul de Crăciun are semnificații diferite pentru oameni diferiți și culturi diferite.

Pe măsură ce vă decorați căminul pentru sărbătorile de iarnă cu brazi artificiali, s-ar putea să vă întrebați care este totuși semnificația bradului de Crăciun și originea acestei tradiții.

Iată câteva aspecte interesante legate de acest subiect.

Doriți brazi artificiali de lux 210cm, brazi artificiali 240cm livrare rapida, brazi artificiali 220cm sau alți brazi artificiali de lux preț bun? Vă așteptăm în magazin!

Mic istoric al Bradului de Crăciun

Așa cum am mai scris aici pe blog, tradiția pomului de Crăciun ar putea fi de fapt mai veche decât însuși Crăciunul. Interesant, nu?

Egiptenii antici, grecii antici, culturile germanice din Europa timpurie și românii antici practicau cu toții o versiune a ceremoniei de împodobire a bradului de Crăciun, pe care noi o asociem azi cu Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Există nenumarate tipuri de brazi de craciun, dar în multe dintre aceste culturi, acesti brazi de Craciun erau simboluri ai vieții veșnice și ai fertilității.

brad artificial superb

Ciclul tipic de viață al unui copac, căruia îi cad frunzele spre toamna- iarnă, aduce în mod natural în minte ciclul uman al vieții și al morții.

Bradul însă se diferențiază de alți copaci datorită tendinței sale de a rămâne verde tot timpul anului, determinându-i pe oameni să-l asocieze cu vitalitatea, cu magia.

Împodobirea bradului de Crăciun a fost asociată prima dată cu Crăciunul în Germania secolului al XVI-lea.

În acest timp, țăranii din vestul Germaniei au început tradiția decorării brazilor pentru a-i sărbători pe Adam și Eva, care erau considerați sfinți.

Acesta era un eveniment anual care se întâmpla pe 24 decembrie.

Indiferent de origina sa, bradul de azi simbolizează câteva aspecte importante ale sărbătoririi Crăciunului, inclusiv următoarele:

brad de craciun impodobit frumos

- spiritul bunătății și dărniciei (de aici și schimbul de cadouri)

- îmbrățișarea naturii și a rolului său în anotimpurile de schimbare

- viața eternă

- îmbrățișarea tradițiilor legate de sărbătoarea Crăciunului

Împodobirea bradului de Crăciun - semnificație și simbolism

Puține simboluri sunt la fel de puternice legate de sărbătoarea Crăciunului, așa cum este bradul.

După cum știe oricine care a dat moștenire decorațiunile de Crăciun din generație în generație, există asocieri puternice în jurul bradului.

brad de craciun vintage

Deși s-ar putea să nu vă gândiți la acest lucru când împodobiți bradul de Crăciun anul acesta, trebuie să știți că fiecare decor de brad simbolizează ceva important.

Iată câteva din cele mai notabile exemple:

- În funcție de background-ul tău, luminile pomului de Crăciun pot reprezenta spiritul lui Dumnezeu, importanța iluminării sau a cunoașterii sau căldura iubirii în familie.

-Unii creștini moderni cred că ornamentele și decorațiunile roșii din pomul de crăciun simbolizează sângele și sacrificiul lui Hristos.

- În mod tradițional, pomul de Crăciun este acoperit de o stea sau un înger.

Aceste simboluri sunt foarte importante în povestea nașterii lui Isus.

brazi de craciun artificiali speciali

Panglicile și ghirlandele pot semnifica legăturile care îi conectează pe membrii familiei în timpul sărbătorilor de iarnă și pe parcursul anului.

Semnificația personală a bradului de Crăciun

Pentru mulți oameni, semnificația unui pom de Crăciun este în mare parte o chestiune personală.

Tradiția decorării unui brad este o amintire puternică și importantă din copilărie, iar familiile împărtășesc această experiență din generație în generație.

Pentru unele familii, cele mai prețioase ornamente sunt cele care surprind un timp anume și un loc în istoria lor - cum ar fi o podoabă realizată de un copil sau un glob cumpărat dintr-un anumit târg de Crăciun.

Azi, fiecare brad de Crăciun artificial sau verde este diferit și are o semnificație aparte în felul sau.

În creștinism, pomul de Crăciun este simbolul nașterii și Învierii lui Iisus Hristos (brazi de craciun artificiali verzi).

brad artificial de craciun verde

Ramurile și acele brazilor sunt privite ca o emblemă a nemuririi și se spune că simbolizează coroana de spini purtată de Hristos pe cruce.

De asemenea, se consideră că fiecare decor folosit pentru împodobirea bradului de Crăciun are o semnificație specială.

Cu toate acestea, oamenii aleg decorațiunile pentru brazi artificiali de Crăciun (sau natural) în funcție de preferințele personale.

În mod obișnuit, mulți dintre noi alegem să așezăm deasupra bradului o stea.

De ce facem asta?

Simbolistica din spatele acestui gest este că steaua semnifică chiar steaua care i-a îndrumat pe magi acum 2000 și ceva de ani către Iisus din Betleem.

brad de craciun artificial 150cm

În loc de stea, unii din nou alegem să așezăm deasupra bradului un îngeraș, pentru că se spune în biblie că Îngerul a fost cel care i-a înștiințat pe păstori că Iisus s-a născut într-o iesle.

Semnificația decorațiunilor din bradul de Crăciun

Clopoțeii atârnați pe ramurelele unui brad de Crăciun frumos semnifică bucuria și fericirea din aceste zile de sărbătoare.

Coronițele din crenguțe de brad semnifică simbolul iubirii adevărate.

Semnificația și simbolistica pomului de Crăciun în istorie; mit și tradiție

1. La greci. Bradul sau pinul era sacru pentru Attis, zeul grec al florei și vegetației.

În tradiția greacă, pinul este impodobit cu ornamente din argint, iar clopoței și ofrande erau așezate sub copac ca jertfă adusă zeilor.

2. La romani. Brazii veșnic verzi erau considerați un simbolism solar în cultura romană.

Minunatii brazi de lux erau o mărturie a luminii pentru romani. Ei sărbătoreau festivalul Saturnaliei pentru a-l cinsti pe Saturn - Zeul Agriculturii.

Pentru a marca această sărbătoare, românii își decorau casele și templele cu ramuri de brad verde.

3. La celți/ teutoni. Brazii și pinii erau torțe ale frumuseții și erau împodobiți cu aur și bijuterii.

Acest lucru se înfăptuia pentru a plăti tribut zeilor vieții, pentru recolte bogate.

4. La chinezi/ japonezi. Pinii și chiparoșii sunt sacri pentru aceste două culturi, precum și asocierea lor cu semnificația nemuririi și longevității.

brad de craciun artificiali

Lemnul din acești copaci este folosit pentru construirea altarelor sfinte, templelor, structurilor Shinto Kami.

În plus, în aceste tradiții, se presupune că pinii și chiparoșii cuprind forța vieții.

5. La germani. Se pare că tradiția împodobirii bradului de Crăciun așa cum o cunoaștem azi a pornit chiar din Germania.

Credința a fost larg răspândită de Martin Luther King care a așezat prima lumânare într-un brad.

Prin urmare, semnificația bradului de Crăciun este adânc înrădăcinată în istoria, tradiția și cultura antică.

În afară de frumusețea și parfumul său răcoritor de rășină, bradul de Crăciun artificial este adorat pentru importanța sa sfântă și sacră.  Vezi aici care sunt cei mai înalți brazi artificiali.

Oricare ar fi originea pomului de Crăciun și semnificația din spatele decorațiunilor tradiționale, este clar că acest brad verde tot anul simbolizează ceva grozav pentru mulți oameni: spiritul Crăciunului și dragostea de familie.

Pentru brazi artificiali de lux PE, brazi artificiali 180cm 3D cu ace supra-realiste, brazi artificiali de lux Constanța, Brașov, Timișoara, Brăila, Iași, Bacău, București - vizitați magazinul nostru. 

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns