facebook-pixel Mai intai instalatia sau globurile? - BraziCraciun.Net
instalatia sau globurile

Mai intai instalatia sau globurile? Afla pasii corecti pentru impodobirea unui brad de Craciun

16-09-2022

Ei bine aceasta este una dintre intrebarile de top pe care ni le punem  in aceasta perioada a anului despre decorarea unui brad de Craciun cu aspect profesional. Intr-adevar, nu exista o regula stricta in acest sens. Chiar si decoratorii profesionisti de brazi artificiali par sa aiba puncte de vedere diferite.

Intotdeauna incepe cu luminile!

Asta daca nu ai deja un brad artificial de Craciun pre-iluminat. Dar, evident, daca ai un brad natural sau artificial fara lumini incluse, stii deja ca trebuie sa testezi mai intai luminile.

In ambele cazuri, verifica daca toate luminile functioneaza inainte de a continua cu decoratiunile. Nu este nimic mai rau decat sa-ti impodobesti bradul de Craciun, doar pentru a descoperi ca jumatate din lumini nu functioneaza.

brad de craciun impodobit

Luminile din pomul de Craciun sunt cruciale!

La urma urmei, cui ii place un brad fara luminile magice care aduc spiritul Craciunului in casa! Prin urmare, primul pas  in decorarea bradului de Craciun este aranjarea instalatiei luminoase pe el. Este o idee utila sa te uiti la camera ta si sa vezi ce fel de lumini s-ar potrivi cel mai bine decorului tau interior. Ai optiuni in ceea ce priveste culorile, precum si luminile. De exemplu, poti alege iluminatul monocolor sau poti opta pentru o instalatie multicolora.

In plus, ai optiuni in ceea ce priveste modul in care doresti sa agati luminile. De exemplu, poti alege de jos in sus sau de sus in jos. In mod similar, ai si posibilitatea de a alege intre suspendarea orizontala si verticala.

Nu uita de ghirlanda si beteala de brad!

O ghirlanda este elementul decorativ mai gros pe care oamenii il intind in jurul bradului de Craciun, asemanatoare cu luminile. Incepe din varful copacului si creste incet cantitatea de ghirlande dintre fiecare val pe masura ce te indrepti spre ramuri. Pentru acel element WOW al bradului de Craciun, evita aspectul aglomerat si inghesuit al bradului, decorand cu o varietate de ghirlande si beteala, de la simplu la elegant. In loc sa atarni sirurile de beteala, poti plasa o funda mare in varful bradului de Craciun si poti atarna de el o panglica potrivita, astfel incat sa ai un efect vertical in loc de orizontal.

brad de craciun artificial impodobit

Globurile si ornamentele vin dupa lumini!

Dupa ce ti-ai luminat bradul de Craciun, este timpul sa incepi sa adaugi toate acele ornamente frumoase in el. Acesta este momentul sa-ti lasi creativitatea sa straluceasca. Exista atat de multe moduri prin care poti sa-ti agati decoratiunile pe bradul tau.

Un sfat util este sa iti alegi o tema bazata fie pe o  combinatie de culori fie pe  forme si dimensiuni. Alternativ, il poti face cat mai colorat si sa pui in el tot ce ai. Din nou, este alegerea ta si ar trebui sa faci ceea ce te face fericit, deoarece  despre asta ar trebui sa fie Craciunul. Nu exista o cantitate exacta de ornamente pentru un pom de Craciun. Cantitatea de utilizat poate varia in functie de dimensiunea ornamentelor, de inaltimea si latimea bradului tau de Craciun si de densitatea ornamentelor pe care o vrei. In cele din urma, totul se rezuma la stilul si preferintele tale.

Si la ornamente ai o regula!

brazi artificiali ieftini

Pentru a face un lucru minunat din bradul tau, nu  incepe cu ornamentele tale pretioase, de suflet. Mai intai, atarna-le pe cele mai mari, distanteaza-le uniform. Dupa acesti pasi, completeaza spatiile cu orice dimensiune medie si mica pentru a echilibra aspectul general al bradului. Poti plasa ornamente si alte decoratiuni „in interiorul” bradului, precum si pe varfurile ramurilor pentru a adauga profunzime vizuala. Daca ai animale de companie sau copii mici, incearca sa plasezi ornamente rezistente la rupere in partea de jos sau in zonele cu trafic intens.

Sunt cateva lucruri de punctat. Asigura-te ca vei cumpara ornamentele in functie de dimensiunea bradului tau de Craciun. Ornamentele mai mari pot ocupa prea mult spatiu pe brazii mai mici, in timp ce ornamentele mai mici pot sa nu fie vizibile nici macar pe brazii mai mari. In plus, iti recomandam sa ai ornamente suplimentare la indemana in cazul in care vreunul dintre ornamentele tale se pierde sau se sparge.

Globurile si ornamentele de suflet vin ultimele!

brad artificial de craciun cu globuri

In cele din urma, lasa intodeauna cele mai pretuite globuri si ornamente pentru final.

Exista doua motive pentru care ornamentele pretioase merg pe ultimul loc in cea mai buna ordinea pentru a impodobi un brad de Craciun. In primul rand, este mult mai putin probabil sa se sparga daca totul este finalizat mai intai. In al doilea rand, ornamentele tale pretuite sunt cele mai vizibile atunci cand atarna la capatul unei crengi, mai degraba decat adanc in copac. Asta inseamna ca le poti vedea cand treci pe langa bradul de Craciun, evocand amintiri ale celor dragi sau ale Craciunului trecut.

Si, nu despre asta este Craciunul, in cele din urma? Hai - pentru brazi artificiali ieftini si de efect, intra in sectiunea magazin!

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns