facebook-pixel Ghid complet despre inaltimi brazi artificiali
Ghid complet despre inaltimi brazi artificiali

Ghid complet despre inaltimi brazi artificiali

10-10-2022

Cat de inalt ar trebui sa fie bradul tau artificial de Craciun?

Ce dimensiune a bradului artificial de Craciuniti trebuie?

Ar trebui sa alegi varianta clasica, completa, varianta ingusta sau ceva diferit?

brad artificial inalt

Acestea sunt cateva intrebari la care trebuie sa ai un raspuns bine intemeiat, atunci cand faci alegerea pentru noul tau brad artificial de Craciun.

Cunoasterea inaltimii si formei potrivite te vor asigura ca bradul tau se potriveste spatiului tau, in care o sa il amplasezi. De asemenea, te ajuta sa restrangi dimensiunea, tipul de decoratiuni si cantitatea lor, decoratiuni si ornamente care vor trebui sa fie  cumparate.

Inainte de a cumpara bradul artificial, mai intai trebuie sa alegi unde vrei sa expui bradul in casa, astfel incat sa poti maximiza spatiul disponibil ca latime si inaltime. Va fi pozitionat central sau in coltul camerei? Ce mobilier va fi in jurul lui sau langa el? Ca regula generala, colturile functioneaza cel mai bine pentru a iti amplasa bradul de Craciun, dar nu uita de orice usa sau fereastra din apropierea bradului, nu iti doresti sa blochezi una dintre ele.

Tine cont de inaltimea tavanului din camera unde vei amplasa bradul!

varf de brad artificial

Cand cumperi un brad de Craciun, este important sa iei in considerare spatiul in care va fi aranjat si expus bradul tau artificial. Acesta devine  inima casei tale in perioada sarbatorilor de iarna si vrei ca inaltimea bradului sa fie ideala pentru camera aleasa. Inaltimea bradului artificial de Craciun se masoara inclusiv cu dimensiunea suportului acestuia.

Odata ce te-ai decis ce tip de brad de Craciun vrei, este important sa stabilesti ce dimensiune ar fi cea mai buna pentru spatiul tau. Exista o gama larga de dimensiuni, privind inaltimea, de la brazi artificiali de pus pe masa, pana la brazi de lux de 5 metri inaltime, si este recomandat ca bradul artificial sa fie cu cel putin 15-20 de centimetri  mai mic decat inaltimea tavanului, astfel incat sa poata sa fie incadrat bine vizual.

un brad de craciun de lux

Daca ai un spatiu mare cu tavane inalte, alege o distanta intre brad si tavan putin mai mare, de minim 25-35 centimetri, pentru a nu fi minimizat de camera ta uriasa.  Aminteste-ti ca vei avea nevoie de spatiu in varful bradului pentru ornamentul final in forma de stea, inger sau alta varianta moderna, iar vizual bradul artificial impodobit va arata mai bine daca exista putin spatiu suplimentar in jurul lui.

Latimea bradului artificial de Craciun este la fel de importanta!

Odata ce cunosti inaltimea bradului artificial de Craciun care va functiona in camera ta este important sa stii si ce latime va functiona. Ar trebui sa iei in considerare si circumferinta bradului de Craciun. Daca nu ai mult spatiu in camera ta, alege un brad artificial cu o silueta mai ingusta. Daca este prea mare, risti sa-ti aglomerezi sufrageria, prea mic si s-ar putea sa te straduiesti sa il faci sa iasa in evidenta in fata privitorilor lui. Totul este sa gasesti echilibrul potrivit.

Un brad de Craciun, artificial sau real, ar trebui sa se incadreze confortabil intr-o camera. Ar trebui sa fie pozitionat la cativa centimetri distanta de orice perete si sa fie si aproape de o priza electrica, pentru a nu insira in jurul acestuia tot felul de prelungitoare si cabluri inestetice.

brad de craciun cu voal

Deci, in sufrageria ta poate incapea un brad de Craciun de 2 sau 3 metri? Sau apartamentul tau are nevoie de o optiune mai modesta, dar la fel de impactanta?

Cat de inalt ar trebui sa fie un brad artificial de Craciun?

Brazii artificiali de Craciun de 180-200 centimetri sunt in prezent cea mai populara inaltime pentru casele si apartamentele romanilor, deoarece sunt suficient de mari, ca inaltime, pentru a lumina si decora sufrageria sau camera principala a casei tale, dar nu incarca tot spatiul acesteia.

In plus, avand aceste dimensiuni, sunt mai usor de impodobit cu ornamentele si globurile de Craciun – chiar si copiii pot aseza steaua sau varful  deasupra bradului cu un mic ajutor de la parintii lor, fiind tinuti in brate pentru a finaliza ritualul impodobirii.

brazi craciun luxosi

In ceea ce priveste birourile si spatiile din diferitele firme si afaceri, cu cat este mai mare bradul, cu atat este mai bine. Plasarea unui brad artificial urias de 3-5 metri intr-o sala de conferinte sau intr-o zona de receptie va impresiona cu sigurantaclientii dar si angajatii. Sau, pentru o experienta cu adevarat personalizata, se poate amplasa pe birourile din firma,cate un brad artificial de pus pe masa, de dimensiuni mici de  pana la 40 de centimetri inaltime.

Acestia aduc o tusa personala  pe birouri, blaturi sau chiar amplasati in fata usii birourilor. Sunt decorul perfect care economiseste spatiu, dar care ofera un bun venit vizitatorilor si clientilor, in sezonul sarbatorilor de iarna.

In concluzie, daca raspunzi intrebarilor de la care am pornit  acest articol, poti alege cea mai buna dimensiune a bradului artificial pentru acest sezon festiv.

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns