facebook-pixel De ce pisicile adoră brazii de Crăciun? - BraziCraciun.net
de ce iubeste pisica bradul de craciun

De ce pisicile adoră brazii de Crăciun?

21-06-2021

Ai observat în ultima vreme că pisica ta se încolăcește sub bradul de Crăciun, se întinde sub rămurelele sale și se rostogolește în acel locaș?

Poate că vrea să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă. Sau poate că este mai mult decât atât.

brad de craciun pentru pisici

Cu toate că este frumos să-ți vezi pisica bucurându-se de bradul de Crăciun împodobit, totuși este important să fii precaut pentru ca ea să nu se apropie prea mult de pom.

Uite încă un articol interesant despre iubirea pisicii pentru brazi de craciun artificiali minunati sau pomi naturali.

De ce pisica iubește să stea sub bradul de Crăciun?  – Ce zic veterinarii?

Iată ce spune un veterinar despre acest gest atât de dulce al pisicuței tale.

Unul din motivele pentru care pisicile aleg să se așeze sub brad ar putea fi faptul că sunt atrase de podoabele prinse în el. Pur și simplu, le place să se joace cu acestea.

Deși pot exista și alte motive pentru această joacă, este clar că o parte din atracția pisicilor față de brazi de Crăciun speciali sunt podoabele, care pot părea doar jucării pentru ele.

În afară de dorința de a se apropia de ornamentele și luminițele strălucitoare pentru timp de joacă, ar putea exista și alte motive pentru care pisicii îi place să se răsfețe sub brad.

Un alt medic veterinar este de părere că un brad de crăciun superb este ca o cutie de carton cu steroizi pentru o pisică.

Mai exact, bradul îi oferă înălțime, un loc de ascuns și este plin de jucării – pisicile adoră toate aceste lucruri. Într-un fel, bradul este locul de joacă perfect pentru companionul tău felin.

pisica si brad de craciun artificial

Mai mulți medici veterinari sunt de acord cu această abordare și adaugă faptul că bradul de Crăciun ar putea să le ofere pisicilor un sentiment de confort, de adăpost și siguranță.

Toate aceste motive pot explica dragostea pisicii pentru bradul de Crăciun și de ce nu se poate sătura să petreacă timp în compania sa.

Citeste si articolul Brad artificial vs Brad natural


Este periculos pentru pisici să stea sub un brad De Crăciun?

Cu toate că acest gest al pisicilor ar putea părea suficient de inocent, ar trebui să-ți supraveghezi întotdeauna pisica atunci când se află sub brad sau în preajma acestuia. De ce?

Motivul e mai puțin legat de brad, și mai mult legat de lumini și ornamente.

Tot medicii veterinari sunt cei care îi avertizează pe cei care au o pisică și spun că în perioada noiembrie – decembrie sunt multe solicitări la cabinet și urgențe pentru că unele pisici ingerează tot felul de materiale străine, care provin de multe ori din decorațiunile bradului de Crăciun.

Pisicuțele adoră să se joace cu decorațiunile, ațele, sforile și multe alte lucruri tentate care se află în bradul împodobit.

De aceea, dacă ai o pisică și ai pus bradul în living, ar trebui să fii precaut și să încerci să împiedici pisica să se joace cu ornamentele și luminile.

Dacă o pisică înghite o parte dintr-o podoabă sau o altă decorațiune, ia imediat legătură cu medicul veterinar. Acest lucru poate duce la vărsături, la simptome serioase și chiar la moarte.

Cum îmi pot împiedica pisica să se cațere în bradul de Crăciun?

1. Înalță un brad artificial de Crăciun cât mai sigur

brad artificial cu pisica

Chiar dacă se întâmplă ca pisica ta să se apropie rar de brad, este important ca bradul să fie bine ancorat de perete. În acest mod, bradul nu se va prăbuși, iar pisica nu va avea de suferit.

De asemenea, este important să te asiguri că nu există acces la apa din suportul bradului sau din ghiveci (dacă folosești un brad artificial natural).

De asemenea, nu folosi conservanți chimici sau alte produse chimice în apa cu care uzi bradul.

În ceea ce privește decorațiunile, asigură-te că acestea sunt rezistente, evită decorațiunile cu beteală și plasează mai puține ornamente în partea de jos a bradului.

2. Fă ca bradul să fie mai puțin tentant pentru pisicuță

Dacă alegi un brad natural in loc de un brad de craciun artificial verde, orientează-te spre unul cu ace mai înțepătoare. Poate fi mai dificil de decorat, însă acele ascuțite o vor descuraja pe pisică să se cațere pe crengi.

Un al doilea lucru pe care medicii veterinari îl recomandă este o serie de repelenți diferiți care pot împiedica pisica să se urce în brad.

Poți încerca oțet de mere, spray cu ulei esențial de citronella, suc de portocale – aplică în jurul bradului pentru ca pisica să nu se apropie de pom.

De asemenea, poți pulveriza conurile de pin cu ulei de citronella și le poți agăța în brad. Poți așeza în jurul bradului coji de portocală.

3. Folosește și alte elemente pentru a descuraja pisica să se urce în brad

brad artificial improvizat pentru pisica

Poți plasa un covor aspru sub brad. Dacă pisica ajunge pe el, nu o să pățească nimic, dar nici nu o să-i fie confortabil.

Un alt medic veterinar sugerează să folosești indicii negative – când vezi pisica în brad, bate puternic din palme sau folosește o sticlă pulverizatoare cu apă pentru a-i atrage atenția.

Mai poți să acoperi trunchiul bradului cu folie de aluminiu, pentru că multe pisici detestă senzația și sunetul produse de aceasta.

Orice s-ar întâmplă, nu-ți pedepsi fizic pisica niciodată.

Acest lucru este inuman și s-a dovedit că nu este o metodă eficientă pentru disciplinarea animalelor.

4. Oferă-i alternative

varf de brad artificial

Cum ar fi să creezi un brad mai mic din stinghii de lemn pe care pisica să se poată cățăra? Poți agăța și niște podoabe pe aceste stinghii, iar ea se va distra foarte tare cu ele.

Medicii veterinari sugerează chiar faptul că ai putea să pulverizezi acest brad cu un spray cu feromoni de pisica pentru a încuraja pisica să stea mai mult în preajma acestui brăduț special creat pentru ea.

Va fi mai puțin tentată să se apropie de bradul tău împodobit.

Un lucru e sigur – după Crăciun, când vei desface bradul, pisica ta va fi foarte dezamăgită și tristă.

Am scris și despre mai multe trucuri care te pot ajuta să-ți ții pisica departe de bradul de Crăciun.

Spune-ne parerea ta. Scrie un comentariu sau un raspuns